Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cementiris de Mataró amplien els horaris d’atenció al públic amb motiu de Tots Sants

Escoltar

Els cementiris de Mataró amplien els horaris d’atenció al públic amb motiu de Tots Sants

Mataró Bus reforça el servei de la línia 3

Ja està en marxa el dispositiu especial per atendre l’augment de visites als cementiris municipals amb motiu de la festivitats de Tots Sants. Els cementiris dels Caputxins i de Les Valls amplien el seu horari habitual i, fins al dilluns 2 de novembre, obren al públic de 8 h a 18 h, enlloc de fer-ho de 9 h a 17.30 h.

 

També els horaris d’atenció administrativa a les oficines dels dos cementiris són especials des del passat divendres 23 i fins dilluns 2 de novembre. Es reestructuren de la següent manera:

 

- L’oficina del Cementiri dels Caputxins obre de 9 a 13 h fins a divendres 30 d’octubre i també dilluns 2 de novembre. El dissabte 31 d’octubre i el diumenge 1 de novembre obrirà de 9 a 14 h i de 16 h a 18 h.

 

- L’oficina del Cementiri de Les Valls obre de 8 a 18 h fins a divendres 30 i també dilluns 2 de novembre. El dissabte 31 i el diumenge 1 de novembre obrirà de 9 a 14 h i de 16 h a 18 h.

 

Amb motiu de l’increment de visitants als dos cementiris, està previst un reforç dels serveis de brigada i neteja tant el dia de Tots Sants com durant els dies previs i posteriors. Com és habitual, l’1 de novembre se suspenen els serveis funeraris de cementiri, i el servei d’incineració es prestarà amb normalitat.

 

Als entorns dels dos cementiris s’instal·len parades de venda de flors. Enguany l’Ajuntament ha autoritzat 7 parades al Cementiri dels Caputxins i 1 parada al Cementiri de Les Valls.

 

 

Transport públic

 

Mataró Bus va allargar el passat cap de setmana, 24 i 25 d’octubre, el recorregut de la línia 3 d’autobusos després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura (de 8 a 18 h), i ho farà novament dissabte 31 d’octubre i diumenge 1 de novembre. Les línies 1 i 2 ja tenen una parada fixa davant d’aquest cementiri.

 

Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.

 

Fins al diumenge 1 de novembre, entre les 8 i les 21 h, està en funcionament una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, habilitada per l’Ajuntament.

 

 

Activitats culturals al Cementiri dels Caputxins

 

El dispositiu especial per acollir l’augment de visitants als cementiris amb motiu de Tots Sants inclou la programació d’activitats culturals gratuïtes.

 

Així, els diumenges 25 d’octubre, 1 i 8 de novembre el Cementiri dels Caputxins acollirà l’exposició de fotografies analògiques “Al Sol”, de l’artista mataroní Andrés Galeano. La mostra, que es pot visitar en horari d’11 a 14 h, està organitzada per la Direcció de Cultura amb la col·laboració de Cementiris Metropolitans.

 

Diumenge 1 a les 12 h, al mateix cementiri, tindrà lloc una actuació musical a càrrec d’alumnes de l’Escola de Música El Carreró.

 

 

Venda de castanyes

 

Les dates properes a Tots Sants coincideixen amb la instal·lació de les parades de venda de castanyes. Aquest any l’Ajuntament ha autoritzat 17 parades, que poden vendre els seus productes fins al 30 de novembre amb possibilitat de sol·licitar una ampliació del termini de venda fins al 23 de gener.