Els ciutadans de Mataró podran fer propostes en una jornada participativa per elaborar el PAM 2016

La jornada “Què vols per a Mataró?” tindrà lloc dissabte 14


L’Ajuntament de Mataró ha organitzat per al proper dissabte 14 de novembre una jornada participativa oberta a tothom amb l’objectiu de recollir propostes ciutadanes que s’estudiaran i es tindran en compte en el procés d’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2016.


 

La jornada “Què vols per a Mataró?” tindrà lloc a partir de les 9.15 hores al Centre Cívic Pla d’en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6. Mataró). A les 9.30 hores, l’alcalde, David Bote, i el regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, donaran la benvinguda als assistents. A continuació tindrà lloc la presentació de la situació econòmica, social i territorial de la ciutat i dels cinc eixos en què es divideix l’acord de govern, amb els projectes que ja estan en marxa i aquells que es preveu iniciar:

 

1. Primer les persones igualtat d’oportunitats.

2. Recuperar l’economia, crear ocupació i promocionar la ciutat.

3. Apostar per l’educació, la cultura i l’esport.

4. Convivència i gestió de l’espai públic, territori i sostenibilitat.

5. Un govern obert, honest i eficient.

 

Seguidament, els assistents es distribuiran en cinc taules de treball, on els regidors corresponents, acompanyats de tècnics municipals, exposaran les línies de treball de cadascun dels eixos. A cada taula es debatran i recolliran les propostes del grup. A migdia, en una sessió plenària amb tots els assistents a la jornada, es posaran en comú les propostes de tots els eixos. Es preveu que la jornada finalitzi aproximadament a les 13 h, després de la cloenda a càrrec de Joaquim Fernàndez (12.30 h).

 

 

Què es el Programa d’Actuació Municipal?

 

El Pla de Mandat 2016-2019, que neix de l’acord polític entre els socis de govern (PSC i CiU), tindrà la concreció anual a través del PAM, que concreta les línies de treball i actuacions a desenvolupar a la ciutat i cada any recollirà també les aportacions que es facin des de la ciutadania. Al PAM es vincula el pressupost municipal per poder fer front a les despeses que se’n deriven.

 

L’elaboració del PAM 2016 ja ha començat. L’Ajuntament ha posat en marxa un web específic que conté informació sobre la jornada participativa de dissabte i a la vegada recull les diferents formes per participar que tenen els ciutadans durant tot el procés d’elaboració del PAM fins a l’aprovació definitiva. Les vies de participació, a més de la jornada, són:

 

- Mitjançant la bústia ciutadana, des del mateix web.

- Mitjançant les xarxes socials: a twitter amb l’etiqueta #proposopermataro

- Formant part dels consells sectorials i territorials: aquests consells estan formats per entitats, associacions i grups municipals, i cadascun d’ells elaborarà 10 propostes.

- Mitjançant l’Audiència pública: es convoca un cop s’han valorat les propostes i es presenten aquelles que s’incorporen al PAM 2016. Durant l’acte es poden tornar a fer propostes que es tindran en compte com a al·legacions dins el període d’exposició pública.

 

En tots els casos les propostes es recolliran, s’avaluaran i tindran resposta justificant la seva incorporació o no al PAM.