Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els dos serveis d’atenció a les dones ja s’han instal·lat al carrer de Cosme Churruca

Escoltar

Els dos serveis d’atenció a les dones ja s’han instal·lat al carrer de Cosme Churruca

El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD-SIAD) s’ha traslladat i el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE Mataró-Maresme) ha passat a ocupar la seva ubicació definitiva

El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD-SIAD) de l’Ajuntament s’ha traslladat del carrer de Tres Roques 21 i ja atén al carrer de Cosme Churruca, 88 i el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE Mataró-Maresme) de la Generalitat de Catalunya, ubicat de forma provisional des del mes de desembre de l’any passat a l’edifici de La Moderna al carrer de Cuba,  també s’ha traslladat al mateix local. Ambdós serveis estan adreçats a les dones incidint el SIE sobretot en la recuperació d’aquelles que pateixen violència masclista.


 

La reubicació del CIRD-SIAD i la instal·lació definitiva del SIE Mataró-Maresme permet ampliar els serveis oferts a les dones en general i a les dones que pateixen violència masclista i les seves filles i/o fills així com optimitzar els recursos tècnics i econòmics per a la prestació d’ambdós serveis.

 

El local disposa de 339,63 m2 construïts, dels quals 228 m2és superfície útil més un pati de 25,20 m2.

 

 

El CIRD

 

El CIRD, que es va inaugurar el 2007, és un servei de titularitat municipal que ofereix informació, assessorament i atenció especialitzada a les dones de la ciutat, així com potencia els processos d’autonomia de les dones i contribueix a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere que encara perduren. També dóna resposta a les situacions de violència i maltractament que pateixen les dones en l’àmbit de parella, familiar, social i laboral. En el servei es realitzen accions de prevenció, detecció, atenció i derivació.

 

El centre ofereix serveis d’acollida i acompanyament i assessorament jurídic i psicològic.

 

Fins ara, el CIRD estava situat als baixos del Centre de Formació Tres Roques (plaça del Canigó, 1). Aquesta ubicació, no central, dificultava la prestació dels serveis propis d’un recurs de primer nivell.



En aquest sentit, la nova ubicació del servei facilita l’accés a les usuàries a més de què a l’instal·lar-se al costat el SIE Mataró-Maresme suposa un increment dels serveis d’atenció a les dones víctimes de violència masclista residents a Mataró i s’ha ampliat la seva intervenció als seus fills i filles.

 

L’horari d’atenció és de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16 a 19 h i divendres de 9 a 14 h.

 

L’equip d’atenció està format per 1 tècnica especialista; 2 tècniques d’igualtat; 1 psicòloga; 1 jurista i 1 coordinadora de l’equip.

 

 

El Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE)

 

El Servei d’Intervenció Especialitzada, de titularitat autonòmic, és un servei gratuït que ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. També incideixen en la prevenció, la sensibilització i la implicació comunitària.

 

L’horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 19 h.

 

L’equip està format per 1 psicòloga de dona; 1 psicòloga infantil; 1 treballadora social; 1 educadora social; i 1 jurista que és alhora la directora de l’equip.