Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els habitatges amb protecció oficial de PUMSA s’adjudicaran per sorteig

Escoltar

Els habitatges amb protecció oficial de PUMSA s’adjudicaran per sorteig

El Ple aprova un reglament per adjudicar l’habitatge públic a Mataró segons els mateixos procediments de la GeneralitatEl Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir inicialment el Reglament del Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Mataró, que aplicarà els mateixos procediments de la Generalitat per dur a terme les adjudicacions de pisos públics. Així, els habitatges amb protecció oficial de PUMSA inclosos a la Borsa de Lloguer s’adjudicaran per sorteig, excepte si es destinen a lloguer social i emergències, ja que llavors s’assignen segons els criteris del Servei de Benestar Social.


 

La Comissió d’Habitatge va elaborar el passat gener un protocol intern per millorar la gestió en les adjudicacions del parc d’habitatges públics, i al febrer es va aprovar per decret l’avantprojecte del reglament.

 

El reglament regula el procediment d’adjudicació, tant si es tracta de lloguer com de venda, basant-se en el Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de la Generalitat. Així, es crea el registre de sol·licitants propi de Mataró, que depèn del de la Generalitat per evitar duplicitats, i desapareix la Llista Única que utilitzava fins ara PUMSA per dur a terme les adjudicacions.

 

El nou reglament millorarà la transparència i donarà major seguretat jurídica als processos d’adjudicació.

 

 

Adjudicacions segons la tipologia d’habitatge

 

Els habitatges amb protecció oficial i propietat de PUMSA inclosos a la Borsa de Lloguer s’adjudicaven mitjançant la Llista Única, que amb un programa informàtic propi tenia en compte les característiques del sol·licitant, l’antiguitat al llistat i la tipologia d’habitatge. Amb el nou reglament, aquests habitatges s’adjudicaran per sorteig entre els inscrits al Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Mataró (on estaran classificats segons la tipologia de sol·licitant i habitatge). Del sorteig s’extraurà una llista de reserva amb un any de vigència.

 

No hi ha canvis respecte al procediment per adjudicar els habitatges destinats a lloguer social i emergències, que s’assignen segons els criteris del Servei de Benestar Social, ara detallats al nou reglament. Els habitatges d’entitats financeres provinents de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya també se seguiran adjudicant com fins ara: amb els criteris de les entitats financeres i informe del Servei de Benestar Social.

 

Per últim, els habitatges privats cedits a la Borsa de Lloguer, que s’adjudicaven mitjançant Llista Única, passaran a assignar-se entre els inscrits en un llistat propi, tot i que els demandants hauran d’estar inscrits al Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Mataró. S’aplicaran estrictament els criteris de la Generalitat garantint la transparència durant el procés: l’habitatge s’adjudica al sol·licitant que millor s’adapti a les característiques del mateix. En cas de coincidència, es tindrà en compte l’antiguitat de les sol·licituds.

 

Un cop aprovat inicialment pel Ple, el Reglament del Registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Mataró se sotmetrà durant 30 dies a informació pública. Passat aquest període, si no es presenten reclamacions ni suggeriments es considerarà aprovat definitivament.