Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Jocs Escolars 2014-2015 compten amb la participació de 736 esportistes

Escoltar

Els Jocs Escolars 2014-2015 compten amb la participació de 736 esportistes

La Direcció d’Esports i els diferents agents implicats han elaborat un decàleg per a la millora de l’esport escolar



Aquest mes de gener s’ha donat inici a la competició dels esports individuals dels Jocs Escolars: escacs, tennis taula, patinatge i natació. Els esports d’equip ho van fer el passat octubre.


 

L’oferta esportiva d’enguany compta doncs, amb esports individuals i d’equip (bàsquet, handbol, futbol sala, futbol-7, voleibol i korfball) així com la proposta del poliesportiu que és un tastet d’esports perquè els alumnes puguin conèixer diverses modalitats i iniciar-se en un conjunt de tècniques esportives. Segons la categoria, poden practicar des de minibàsquet, minihandbol, futbol sala, volei circulació i minihoquei, fins a proves d’atletisme pista i cros.

 

Totes les competicions tenen continuïtat fins al 30 de maig amb la jornada de cloenda, on de manera lúdica se celebra el comiat de la temporada.

 

Actualment hi ha inscrits 75 equips que representen a 9 escoles públiques i 7 centres concertats de primària i secundària; 2 instituts de secundària; 3 entitats esportives i 2 entitats de la comarca, i que mouen 736 participants.

 

Els alumnes participants són dels cursos compresos entre primària i batxillerat, i la competició es divideix en sis categories: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil.

 

L’activitat es desenvolupa majoritàriament en els espais esportius de les pròpies escoles i en les instal·lacions dels poliesportius municipals: del carrer d’Euskadi, Teresa M. Roca i Eusebi Millan.

 

La Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró coordina els Jocs Escolars en els quals hi participen els centres escolars, les associacions esportives escolars i les entitats esportives amb els seus monitors i entrenadors, els delegats i els protagonistes principals, els alumnes.

 

 

Decàleg de l’esport

 

Uns dels objectius de la Direcció d’Esports són promocionar i fomentar l’esport escolar, en aquest sentit l’any passat es va treballar amb tots els agents implicats i finalment en el Consell de Participació d’Esports la redacció d’un decàleg per la millora de l’esport escolar.

 

Les principals línies de treball del decàleg són les següents:

 

- la col·laboració i sinèrgies de clubs i escoles,

- la visibilització dels Jocs Escolars i l’esport escolar en general (pancartes de promoció de l‘esport escolar que des d’aquest mes de gener estaran penjades a les instal·lacions esportives municipals),

- l’increment de jornades de participació i activitats esportives per a tots els escolars (en el que va de temporada, ja s’ha realitzat l’Ironkids el passat mes d’octubre, amb la participació de 260 nens/es, i la Marató Escolar, el 7 de desembre amb la participació de 565),

- la dignificació, millora i consolidació dels Jocs Escolars, a través dels recursos, organització interna i el seu control i seguiment, i

- mantenir i enfortir el vincle amb els coordinadors i representants de l’esport a les escoles.

 

La Direcció d’Esports vetlla per a l’acompliment dels acords determinats en el decàleg.