Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els llibres de Roald Dahl estimulen la lectura en veu alta a les aules

Escoltar

Els llibres de Roald Dahl estimulen la lectura en veu alta a les aules

13 escoles de Mataró commemoren el centenari del naixement de l’escriptor amb un programa ple d’activitats

El centenari del naixement de l’escriptor gal·lès Roald Dahl ha estat l’oportunitat perquè 13 escoles de Mataró organitzin un seguit d’activitats conjuntes i coordinades sobre el seu particular món literari. La iniciativa forma part del Pla d’Entorn i està inclosa dins l’acció del Pla d’impuls a la lectura. L’efemèride se celebra el 2016.


 

El projecte en xarxa es va iniciar el curs passat i hi participen, a més de les 13 escoles de Mataró, 3 centres escolars de la comarca i un de Badalona.

 

L’eix central del projecte és potenciar la lectura en veu alta a les aules a partir de les novel·les literàries de l’autor, com “Charlie i la fàbrica de xocolata”, “James i el préssec gegant”, “Matilda” o “Les bruixes”, entre d’altres. L’objectiu és que la lectura en veu alta s’inclogui en el programa de classe com una pràctica educativa. També s’han dissenyat activitats que utilitzen diferents disciplines com el cinema, la llengua anglesa, el teatre o el dibuix.

 

El projecte està adreçat principalment a alumnes de cicle mitjà i superior de primària, tot i que cada escola i centre decideix com el personalitza.

 

La coordinació del projecte va a càrrec de l’escriptora i docent Lola Cases amb la col·laboració de l’Escola Germanes Bertomeu, Biblioteques de Mataró i el Servei Educatiu de Mataró. Les escoles participants són: Angeleta Ferrer, Camí del Mig, Cirera, Cor de Maria, GEM, Germanes Bertomeu, El Turó, Joan Coromines, Josep Montserrat, Mare de Déu de Lourdes, Rocafonda, Torre Llauder i Vista Alegre.

 

Pel que fa a les activitats conjuntes que s’han organitzat, el passat novembre els alumnes dels centres participants van dissenyar un bitllet daurat i un jurat va escollir-ne el millor. Tots els bitllets guanyadors es mostraran en una exposició a les Biblioteques de Mataró del 21 de desembre al 16 de gener. D’aquests se’n triarà el millor a principis de febrer.

 

El mes d’abril els centres escolars participants faran una xocolatada amb xocolatines de la Pastisseria Uñó que algunes d’elles amagaran un bitllet daurat. Els alumnes que els trobin visitaran l’obrador de la pastisseria el mes de maig.

 

Una altra activitat prevista és una cantada conjunta el 25 d’abril al Teatre Monumental. La lletra de les cançons és de Lola Casas i la música de Xavier Torras.