Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inaugurada l’Oficina Mataró Empresa al TecnoCampus

Escoltar

Inaugurada l’Oficina Mataró Empresa al TecnoCampus

El president de Taurus ofereix una conferència durant l’acte, al qual assisteix un centenar de persones



El primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez, i el president del TecnoCampus, Miquel Rey, han inaugurat aquesta tarda la nova Oficina Mataró Empresa (OME), situada al TecnoCampus i des d’on els empresaris i emprenedors poden fer tots els tràmits per posar en marxa, fer progressar o internacionalitzar el seu negoci.



El projecte compta amb la participació de la Cambra de Comerç, la PIMEC, la FAGEM i CETEMMSA i el suport de la Diputació de Barcelona. Tant la Cambra com les patronals disposen d’espais específics en el marc de l’Oficina Mataró Empresa, que està situada a la planta baixa de la torre TCM2 del TecnoCampus (avinguda d’Ernest Lluch, 32). Gràcies al suport de les entitats empresarials, i als serveis propis del TecnoCampus, s’ha aconseguit que l’empresari trobi en un sol espai els següents serveis:



· Assessorament: Assessorament i acompanyament personalitzat en totes les etapes d’un projecte empresarial: des de la idea de negoci i la seva planificació, a la constitució de l’empresa i posterior impuls per al seu creixement i consolidació.



· Tramitació: Informació, assessorament i tràmits relacionats amb l’activitat empresarial: tràmits municipals (llicències i taxes), certificats digitals, tràmits de comerç exterior i tràmits per a la constitució de noves empreses.



· Programes: Accions d’impuls vinculades a la dinamització de clústers empresarials, com ara el sector tèxtil, el de noves tecnologies o el sector marítim, amb col·laboració pública i privada o programes d’impuls específics per al creixement empresarial.



· Formació: Cursos i càpsules formatives per satisfer les necessitats de formació de les persones i les organitzacions. Des de formació permanent amb programes de màster i postgrau fins a cursos d'especialització i Formació Contínua.



· Finançament: contacte directe amb les fonts de finançament tant públic com privat, pensat per activar i accelerar l’ecosistema empresarial.



· Esdeveniments, congressos i fires: Organització de jornades de networking, congressos, fòrums d’inversió, fires o trobades sectorials.



Malgrat la centralització de tots aquests serveis al TecnoCampus, els tràmits municipals relacionats amb les llicències es podran continuar fent fins a final d’any també a l’edifici de Vidre (carrer de Pablo Iglesias, 63). L’horari de l’oficina és de 9 a 14 h i de 16 a 18 h (divendres, de 8 a 15 h).





Conferència de Ramon Térmens



El president del Grup Taurus, Ramon Térmens, ha parlat de la seva experiència al capdavant de l’empresa, per la qual va apostar quan aquesta s’ensorrava. Amb l’ajut de la Generalitat per finançar l’operació, Térmens va aconseguir equilibrar els comptes de la companyia tancant el centre de treball que llavors hi havia a la plaça de Francesc Macià de Barcelona. Per tirar endavant un projecte empresarial “no calen tants màsters, sinó sobretot il·lusió i ganes”, ha considerat Térmens davant un centenar de persones que s’han aplegat a la Sala Burriac-L’Arquera per sentir la seva xerrada sobre internacionalització. L’empresari ha parlat de les qualitats que poden portar a l’èxi i han de ser l’ADN dels projectes : des de la intel·ligència emocional o creativa fins a la humilitat, l’austeritat com a eina d’eficiciència i competitivitat, el dret al fracàs i el treball en equip.