Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró commemora el Dia de la Constitució amb una conferència de José Luís López Bulla

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró commemora el Dia de la Constitució amb una conferència de José Luís López Bulla

L’exsecretari general de CCOO diu que la reforma constitucional serà “un zero a l’esquerra” sense una reforma profunda de partits i sindicats

L’exsecretari general de CCOO, José Luís López Bulla, va protagonitzar ahir l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament amb motiu del Dia de la Constitució, amb la conferència “Reforma de la Constitució i nous drets”. L’acte, que va presidir l’alcalde, David Bote, va tenir lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

 

López Bulla, qui també va ser diputat al Parlament a la sisena legislatura i actualment és articulista i blogger, va defensar que la Constitució és el “magatzem més gran de béns democràtics” que actualment es troba amb un problema de “desfasament respecte al marc de la globalització” i un altre d’interferències a la seva lectura mecànica sorgit des dels “poders territorials”. Aquestes dues qüestions fan necessària “la reforma del text constitucional”, segons López Bulla.

 

Malgrat aquest fet, en opinió del conferenciant “alguns atribueixen a la Constitució problemes que no són directament ni indirecta” responsabilitat seva. Així mateix va alertar que la por als atemptats de l’extremisme islàmic “fan suposar que s’intentarà un enduriment del text constitucional, pel binomi llibertat i seguretat”. En aquest sentit, López Bulla va dir que “el discurs que situa i vincula la llibertat i la seguretat no només és truculent, sinó també fruit de la democràcia autoritària”.

 

López Bulla va finalitzar la seva conferència amb una reflexió adreçada a partits i sindicats. “O hi ha una reforma profunda en caràcter i forma dels partits i sindicats” o la possible reforma del text constitucional “serà un zero a l’esquerra”, va sentenciar.