Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró manté l’excel·lent en el rànquing de Transparència Internacional

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró manté l’excel·lent en el rànquing de Transparència Internacional

L’Ajuntament de Mataró manté una bona posició en el rànquing de Transparència Internacional, que aquesta organització no governamental ha publicat avui després d’avaluar els 110 municipis més grans d’Espanya durant el 2014. Mataró obté una puntuació global de 97,5 punts sobre 100 i, per tant, manté l’excel·lent que ha obtingut en les quatre darreres edicions de l’informe.


 

Els ajuntaments situats a la primera posició del rànquing global, empatats amb 100 punts, són Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Badalona, Barcelona, Bilbao, Getxo, Guadalajara, Lleida, Móstoles, Oviedo, Palma de Mallorca, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Soria, Torrejón de Ardoz, Torrent, Vitoria i Saragossa. Els segueixen un grup d’ajuntaments que obtenen 98,8 punts -Gijón, León, Málaga, San Cristòbal de la Laguna, Sant Sebastián i Zamora- i a continuació els 8 ajuntaments que aconsegueixen 97,5 punts: Avilés, Ciudad Real, Gandía, Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Santander i Terrassa.

 

El promig general de tots els ajuntaments ha millorat notòriament, passant de 70,9 a 85,2 punts en el rànquing de transparència.

 

L’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) analitza sis àrees competencials dels municipis mitjançant l’anàlisi de 80 indicadors en relació a la informació que proporcionen als ciutadà. Mataró obté la màxima puntuació possible (100 punts) en els àmbits d’Informació sobre la Corporació Municipal, Transparència Econòmica i Financera, Transparència en les contractacions de serveis, i en el compliment dels Indicadors de la Llei de Transparència. A les àrees de Relacions amb els Ciutadans, l’Ajuntament obté un 93,8 i un 93,3 en l’àmbit de Transparència en matèria d’Urbanisme i Obres Públiques.