Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna 15.000 € en campanyes d’emergència adreçades al Nepal i a Gaza

Escoltar

L’Ajuntament dóna 15.000 € en campanyes d’emergència adreçades al Nepal i a Gaza

Els ajuts es canalitzen a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

L’Ajuntament de Mataró farà una aportació de 15.000 € al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l’objectiu de sumar-se a dues campanya d’emergència: una adreçada a la reconstrucció i suport a la població damnificada de Nepal com a conseqüència del terratrèmol i l’altra a un programa de salut mental per a la població infantil de la franja de Gaza.


 

El passat 25 d’abril un terratrèmol de magnitud 7,8 graus de l’escala de Richter va sacsejar el Nepal i va ocasionar més de 3.000 pèrdues humanes a més de materials. Segons l’OCHA-Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris de Nacions Unides a l’Àsia i el Pacífic, s’estima que la xifra de persones afectades a l’àrea impactada pel terratrèmol és de més de 6,6 milions.

 

L’Ajuntament de Mataró se suma a la campanya d’emergència per la reconstrucció i suport a la població damnificada del Nepal a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb una aportació de 9.000 €.

 

També l’Ajuntament s’afegeix amb la donació de 6.000 € a la campanya de suport a la població de Gaza promoguda per UNRWA amb l’objectiu específic de promoure la resiliència i la salut mental de persones refugiades, llars i comunitats en situació de vulnerabilitat. Es realitzaran tallers, teràpies individuals, familiars i de grup, entre altres metodologies. El resultat del projecte serà haver donat suport a la resiliència i als mecanismes psicosocials de la població infantil de les escoles d’UNRWA de la Franja de Gaza.