Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna suport a un model comercial propi de Catalunya

Escoltar

L’Ajuntament dóna suport a un model comercial propi de Catalunya

La Junta de Portaveus, que va tenir lloc el passat 31 de desembre, va aprovar una declaració institucional sobre el model comercial propi de Catalunya presentada pel grup municipal de CiU. La declaració es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP i l’abstenció del PPC. Cap membre del grup municipal de PxC va ser present en la Junta de Portaveus. Se’n va donar compte en el Ple de gener.


 

El text íntegre de la declaració institucional aprovada és el següent:

 

“El comerç amb un 25,90 % és el sector que aporta més llocs de treball a la vida productiva de la ciutat. Des de Mataró fa anys que treballem de forma conjunta amb el teixit comercial per enfortir les empreses del sector i defensem un comerç divers i dinàmic, que converteixi l’acció de comprar en una experiència agradable i atractiva. Els nostres empresaris del sector estan cada vegada més compromesos amb la ciutat, amb la mobilitat i l’urbanisme sostenible, l’associacionisme, la cultura i el lleure.

 

Són moltes les activitats que al llarg de l’any es programen, i celebren des de i amb les associacions comercials de la ciutat. Però estem segurs que tot això és compatible amb el model de comerç urbà que sempre hem defensat des de Catalunya, un model racional, de creixement sostingut i on la vida familiar i laboral es poden fer compatibles, com és propi d’un sector econòmic on predomina l’empresa familiar. Així ho han defensat i declarat més de 23 institucions, associacions professionals del sector, sindicats, i associacions municipalistes. Així mateix també el passat 15 de desembre el plenari del Consell Econòmic i Social de forma unànime va donar el seu suport a la declaració institucional a la que aquí ens referim.

 

Per tot el que aquí s’exposa, per coherència amb la tasca que s'’està fent i que està previst fer en els propers mesos amb el comerç de la ciutat i havent recollit les sensibilitat de les associacions comercials més importants a Mataró, es proposa a la Junta de Portaveus l’aprovació dels següents,

 

ACORDS:

 

Primer.- Refermem la voluntat de tenir un model comercial propi de Catalunya, que es configura a través de les seves institucions d’autogovern i mitjançant el diàleg i la construcció de consens entre les parts implicades.

 

Segon.- Rebutgem la creixent intromissió de l’administració central en el model comercial català, amb la voluntat de desnaturalitzar-lo fent un ús abusiu de la regulació bàsica i una concepció errònia de la unitat de mercat. Defensarem el nostre model davant el Tribunal Constitucional.

 

Tercer.- Assumim el model comercial configurat per la legislació catalana impugnada i fem una crida a tots els establiments comercials de Catalunya a aplicar-la i adherir-se així al pacte social i econòmic que aquesta legislació configura.

 

Quart.- Acordem que les modificacions del model comercial català han de produir-se, quan calguin, mitjançant el diàleg i el consens de les parts i han de quedar recollides exclusivament en la legislació pròpia de Catalunya”.