Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa obres de reparació de cobertes i baixants a l’edifici de la Presó

Escoltar

L’Ajuntament fa obres de reparació de cobertes i baixants a l’edifici de la Presó

L’actuació està subvencionada per la Xarxa de Governs Locals 2012-2015

El Servei d’Equipaments Municipals de l’Ajuntament ha iniciat obres de reparació de cobertes i baixants a la Presó, edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i catalogat amb nivell de protecció A pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró. La Presó de Mataró va ser el primer edifici carcerari de planta panòptica d’Espanya.

 

Els treballs van començar el 13 d’abril i inclouen les següents tasques: impermeabilització de cobertes, nova coberta plana sobre l’actual, noves canals, substitució de teules i gàrgoles malmeses, substitució de tots els baixants, reparació de fissures a l’exterior de la façana semicircular, adaptació del badalot que s’utilitza per accedir a la coberta, arrebossat de la barana semicircular i extracció dels dipòsits existents a la coberta.

 

Les obres estan adjudicades a l’empresa Afix Constructora, SL per un import de 81.466,42 € (IVA inclòs) i tenen una durada prevista de 10 setmanes. L’actuació està finançada per la Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona.