Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa un sondeig arqueològic al subsòl de la plaça Gran

Escoltar

L’Ajuntament fa un sondeig arqueològic al subsòl de la plaça Gran

Testimonis orals situen sota la plaça una cavitat construïda de grans dimensions

L’Ajuntament durà a terme el proper diumenge, 22 de febrer, un sondeig arqueològic al subsòl de la plaça Gran per intentar localitzar vestigis d’un espai construït de grans dimensions que, segons testimonis orals, hauria existit en aquest indret.

 

Aquests testimonis, veïns de la plaça, asseguren haver accedit a un gran espai soterrat quan eren nens, l’any 1937, mitjançant unes escales des de l’interior d’un immoble. Aquesta informació va propiciar que als anys 90 l’Ajuntament realitzés unes primeres prospeccions amb resultat negatiu.

 

L’actual govern municipal va decidir al 2013 efectuar dues prospeccions geofísiques al subsòl de la plaça. La primera, al setembre, es va fer mitjançant una tomografia elèctrica, una tècnica que permet obtenir imatges en superfície a partir de la conductivitat del subsòl. Per a la segona prospecció, al novembre de 2013, es van utilitzar tècniques de georadar per aconseguir dades fins als 10 metres de fondària. En els dos casos es van detectar anomalies a banda i banda de la plaça que podrien correspondre a dues cavitats o zones construïdes, però no es van obtenir evidències clares.

 

El sondeig arqueològic que es preveu diumenge consistirà a obrir una rasa fins als 4 metres de profunditat a la cantonada entre el carrer de Santa Maria i la part alta de la plaça Gran, en el punt on suposadament hauria existit l’escala d’accés a la cavitat. Els treballs mecànics estaran supervisats per un arqueòleg. El sondeig començarà a les 9.30 hores i es preveu que finalitzi el mateix dia.