Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament organitza 7 cursos relacionats amb el lleure i l’esport durant el curs 2015-2016

Escoltar

L’Ajuntament organitza 7 cursos relacionats amb el lleure i l’esport durant el curs 2015-2016

Els alumnes obtenen al final de la formació un títol oficial de la Generalitat



L’Ajuntament, a través del Servei d’Igualtat i Ciutadania, organitza per al curs 2015-2016 dos cursos de monitors, un curs de directors i quatre cursos d’iniciació a tècnic d’esport entre els mesos de desembre de 2015 i maig de 2016. Aquest tipus de formació és molt demandada pels joves del municipi i de la comarca.


 

Així, s’ofereixen 145 places per tal que aquests futurs professionals obtinguin els coneixements necessaris, tant teòrics com pràctics, per poder treballar en projectes i/o equipaments de lleure i/o esportius amb infants i/o joves. Els cursos els imparteixen l’Escola Lliure el Sol, la Fundació Pere Tarrés i Collage- Accions Formatives, i amb tots s’obté una titulació reglada.

 

El curs de monitors compta amb 100 hores lectives presencials, 50 hores lectives no presencials (inclou l’elaboració d’un treball - memòria de l’acció educativa duta a terme durant el període de les pràctiques) i 160 hores de pràctiques. L’aprofitament del curs dóna accés al títol de la Generalitat de Catalunya de Monitor/a d’Activitats en el Lleure infantil i juvenil. Per accedir al curs cal ser major d’edat en el moment de realitzar la inscripció.

 

El curs de directors comporta 134 hores lectives presencials, 66 hores lectives no presencials i 120 hores de pràctiques. L’aprofitament del curs dóna accés al títol de la Generalitat de Catalunya de Director/a d’Activitats en el Lleure infantil i juvenil. Per accedir al curs cal haver obtingut prèviament el títol de monitor de lleure, tenir el títol de cicle formatiu de grau superior d’Animació Sociocultural, o bé tenir una titulació universitària de l’àmbit social més dos anys d’experiència professional acreditable en l’àmbit del lleure.

 

El curs d’iniciació a tècnic d’esport compta amb un curs comú de formació teòrica de 15 hores lectives, que ha d’anar acompanyat d’un o més cursos de formació específica de 35 hores pràctiques. Les formacions específiques que s’ofereixen són: Arbitratge i esport en edat escolar; Joc i esport en edat escolar; i Activitats físiques de lleure per a la gent gran.

 

 

Més informació i procediment d’inscripció

 

Per tenir informació més ampliada sobre aquests cursos les persones es poden adreçar a l’Oficina Jove del Maresme – Servei d’Informació Juvenil  (plaça de Miquel Biada, núm. 5). Les inscripcions finalitzaran 10 dies abans de la data d’inici de cada curs.

 

L’horari d’atenció al públic de l’Oficina Jove del Maresme és de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes de 9 a 14h.

 

Per a més informació es pot trucar al 93 798.96.49 dins l’horari d’oficina o enviar un correu a maresme@oficinajove.cat