Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament preveu destinar 1,2 milions d’euros per cobrir tres pistes poliesportives

Escoltar

L’Ajuntament preveu destinar 1,2 milions d’euros per cobrir tres pistes poliesportives

El finançament s’aconsegueix gràcies a una modificació pressupostària aprovada pel Ple

L’Ajuntament té previst destinar aquest any més d’1,2 milions d’euros per cobrir tres pistes poliesportives: la Pista Poliesportiva Municipal del Casal de Joves, la Pista Poliesportiva Municipal de Cirera i la pista exterior del Poliesportiu Municipal Eusebi Millan.

 

La inversió, que forma part d’una modificació pressupostària aprovada ahir pel Ple municipal, permetrà utilitzar aquests espais també en dies de pluja per a la pràctica esportiva i ampliar els possibles usos d’aquests equipaments.

 

L’Ajuntament disposa d’un estudi de viabilitat que ha valorat les diferents alternatives de coberta existents al mercat per a cadascuna de les pistes. Així, l’estudi planteja tres possibles tipus:

 

1. Coberta amb xapa corbada autoportant: es tracta d’una coberta molt lleugera que no té estructura portant, sinó que és la mateixa xapa la que recolza directament als extrems i garanteix l’estabilitat gràcies a la seva curvatura.

 

2. Coberta tridimensional: l’estructura es basa en una gelosia de tubs d’acer que s’uneixen formant una malla tridimensional i es recolza sobre pilars metàl·lics. La coberta superior està formada per panells.

 

3. Coberta amb encavallades a base de perfils d’acer laminat en calent. Es pot dissenyar en diferents formes i tipologies. La coberta superior també estaria formada per panells.

 

 

Pista Poliesportiva Municipal del Casal de Joves

 

La Pista Poliesportiva Municipal del Casal de Joves, annexa al mateix edifici, té una extensió de 900 m² i actualment es destina a la pràctica del futbol sala i el bàsquet. Es troba en un recinte tancat que limita amb edificacions, parets mitgeres o tanques de patis per tots els costats.

 

El pressupost destina una partida de 330.114 € a la futura coberta, que probablement serà de xapa corbada autoportant, solució que ja havien plantejat els tècnics municipals en una proposta de 2012. Les obres es podrien executar en un termini de 3 mesos des de la seva adjudicació.

 
 

Pista exterior del Poliesportiu Municipal Eusebi Millan

 

La pista exterior annexa al Poliesportiu Municipal Eusebi Millan té una superfície de 1.300 m² i ara s’utilitza per a la pràctica del futbol sala i el bàsquet. La pista està delimitada per una tanca metàl·lica. Les obres es plategen en aquest cas com una primera fase de la futura ampliació del poliesportiu amb un nou PAV-3 que pugui quedar connectat al pavelló actual.

 

En aquest sentit es modificarà l’orientació de la pista envaint parcialment l’espai lliure disponible al seu costat sud. La pista poliesportiva resultant tindrà 1.215 m², amb unes mides de 45x27m, i permetrà que posteriorment sigui dividida en 3 espais independents mitjançant cortines penjades del sostre.

 

El pressupost destina una partida de 497.780,24 € a la futura coberta, que es preveu amb encavallades a base de perfils d’acer. Les obres s’enllestirien en un termini de 5 mesos a partir de l’adjudicació des treballs.

 

 


Pista Poliesportiva Municipal de Cirera

 

La Pista Poliesportiva Municipal de Cirera, annexa a l’Escola de Cirera, té una superfície de 1.800 m². Actualment es destina a la pràctica del patinatge i l’hoquei.

 

La partida pressupostària que es destinarà puja a 414.000 €. En aquest cas, s’opta inicialment per una coberta tridimensional. Les obres tindrien un termini d’execució de 4 mesos a partir de la seva adjudicació.



 

En els propers mesos, l’Ajuntament té previst encarregar i aprovar els projectes executius per poder adjudicar els treballs. Es preveu poder iniciar al juny que el muntatge de les cobertes de les pistes del Casal de Joves i del Poliesportiu Municipal Eusebi Millan i al segon semestre de l’any la pista de Cirera.