Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament programa diferents activitats formatives per a les entitats sense ànim de lucre

Escoltar

L’Ajuntament programa diferents activitats formatives per a les entitats sense ànim de lucre

Ofereixen coneixements teòrics i pràctics per millorar la gestió de les entitats



L’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme de l’Ajuntament de Mataró ha programat un cicle formatiu adreçat a tots els membres d’entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats. Els cursos van començar el passat novembre i s’allarguen fins al proper mes de juny.


 

El programa formatiu s’ha elaborat atenent a l’adaptació als canvis legals que han de dur a terme les entitats i les demandes que s’han recollit a l’Agència. Així, s’ha estructurat l’oferta en tres mòduls independents amb l’objectiu comú de dotar de coneixements teòrics i pràctics les entitats en la seva gestió en matèria econòmica i documental.

 



Oferta formativa



Els tres mòduls programats són els següents:

 

. Mòdul 1: “Obligacions bàsiques de les nostres associacions”. Objectiu: donar a conèixer les principals novetats fiscals i les obligacions que tindrà el sector no lucratiu l’any vinent. Entre aquestes s’informa dels canvis produïts per la nova Llei de l’impost sobre societats i la complexitat que suposa aquesta nova normativa en la gestió de les associacions.

 

El mòdul es va impartir el passat novembre, però s’ha hagut de fer una segona convocatòria durant aquest mes de gener per poder atendre la demanda generada.

 

. Mòdul 2: “Taller de disseny de projectes: estructura del projecte, eines útils, viabilitat, presentació”. Objectiu: oferir els coneixements teòrics i pràctics que permetin donar forma de projecte a l’objectiu de l’entitat.



El taller, que oferta 15 places, es farà a la Casa Capell el 12, 19 i 26 de febrer de 19 a 21 h.



. Mòdul 3: “Taller com fer l’avaluació: punts claus, memòria i presentació”. Objectiu: reconèixer els indicadors que permeten fer l’avaluació i donar-li forma de memòria. El taller es farà el maig-juny.



A més d’aquests tres mòduls troncals, l’Agència Municipal de Suport a l’Associacionisme preveu organitzar altres accions formatives com xerrades o monogràfics, entre d’altres.



En aquest sentit, ha programat dues sessions informatives adreçades a totes les entitats que vulguin presentar un projecte a les subvencions anuals que atorga l’Ajuntament en diferents àmbits per al desenvolupament de projectes i activitats.



Les sessions es faran dimecres 11 de febrer de 10 a 12 h al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5) i de 19 a 21 h al Centre Cívic Espai Gatassa (carrer de Josep Monserrat Cuadrada, 1).



L’Ajuntament de Mataró aposta per la formació de les persones que integren les entitats sense ànim de lucre i hi inverteix recursos per fer-la possible, per la qual cosa totes les inscripcions a aquests cursos són gratuïtes. La formació en gestió és clau per a la millora en els resultats a les entitats.



Per a més informació els interessats es poden dirigir a l’Agència de Suport a l’Associacionisme participacio@ajmataro.cat o al telèfon 93 702 28 79.