Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rehabilitarà la nau Vapor Gordils i ampliarà els vestidors del camp municipal de futbol de Cirera

Escoltar

L’Ajuntament rehabilitarà la nau Vapor Gordils i ampliarà els vestidors del camp municipal de futbol de Cirera

La renúncia de la Diputació als diners que cobra per la gestió dels impostos genera 650.000 € de crèdit per fer actuacions pendents



Ahir, dimecres 6 de maig, el Ple va aprovar una modificació del Pressupost Municipal que implica moviments entre partides per valor d’1.228.929,09 €, dels quals 650.000 € corresponen a partides que augmenten i 578.929,09 € a canvis entre partides ja existents.


 

L’Ajuntament pot generar un crèdit extraordinari de 650.000 € gràcies a la renúncia de la Diputació de Barcelona als diners que cobra per la gestió dels impostos municipals a través de l’Organisme de Recaptació i Gestió Tributària (ORGT). La Diputació ha anunciat aquesta renúncia al cobrament com a mesura de suport als municipis que li tenen delegada la gestió tributària.

 

Donat que l’Ajuntament havia pressupostat inicialment aquests 650.000 € com a despesa a abonar a la Diputació, els diners s’alliberen ara per a finançar noves obres i avançar actuacions pendents.

 

Entre les obres que es faran hi destaca la primera fase de la rehabilitació de la nau Vapor Gordils, inclosa en el catàleg del Patrimoni Arquitectònic de l’Ajuntament i que actualment està força deteriorada. De fet, gairebé la meitat dels diners del crèdit extraordinari generat s’hi destinaran a Vapor Gordils: 300.000 €.

 

Entre la resta d’actuacions hi ha també l'ampliació dels vestidors del camp de futbol de Cirera (40.243,79 € per la instal·lació de dos mòduls més per al futbol femení), un préstec a llarg termini per la Fundació Unió de Cooperadors (90.000 €), o les redaccions dels projectes executiu del cobriment de les pistes exteriors del poliesportiu municipal Eusebi Millan i del Casal de Joves de la plaça d’Espanya (Sidral).