Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep més de 1.400 sol·licituds per treballar a algun dels perfils del projecte “Fem feina”

Escoltar

L’Ajuntament rep més de 1.400 sol·licituds per treballar a algun dels perfils del projecte “Fem feina”

Comença la selecció de personal per ocupar 90 places de paleta, pintor, jardiner, informador cívic, arquitecte tècnic o enginyer tècnic agrícola

El primer tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, ha fet públiques avui les primeres dades del procés de selecció del projecte “Fem feina”, que consisteix en la creació d’uns equips especials que s’encarregaran de fer obres de reparació de voreres i paviments, pintura i neteja viària, jardineria i arranjament de mobiliari urbà a la ciutat. A la convocatòria de feina s’han presentat més de 1.400 sol·licituds, algunes de les quals corresponen a persones que han decidit optar a diversos perfils.
L’objectiu és que els candidats seleccionats finalment –que han d’estar a l’atur i ser demandants d’ocupació no ocupats- puguin començar a treballar la segona quinzena de febrer. El seu contracte de treball amb l’administració tindrà una durada de 6 mesos i faran una jornada mínima de tres dies setmanals.

 

El projecte “Fem feina” està destinat bàsicament a millorar l’estat dels carrers i places de Mataró alhora que fomenta l’ocupació en sectors relacionats amb la construcció, que en els darrers anys han patit un atur elevat. L’Ajuntament contractarà 90 persones per fer aquests treballs de manteniment per tota la ciutat durant el 2015 i finançarà el projecte a través del nou programa de suport al foment de l’ocupació local de la Diputació de Barcelona presentat ahir.

 

Els perfils dels treballadors demandats són: peons de paleta, jardiner o pintura; oficials de segona de paleta, jardiner, mecànica o pintura; informadors cívics; arquitecte tècnic en l’àmbit d’espais públics; enginyer tècnic agrícola en l’àmbit d’espais públics. De les sol·licituds rebudes, els perfils més demanats són els peons de jardineria i paleta.

  

El projecte “Fem feina” té un pressupost d’1,5 milions d’euros, dels quals 900.000 € es destinaran a pagar els salaris del personal contractat i els 600.000 € restants seran per a les inversions i també per a l’adquisició de vehicles, material i roba de treball per al personal dels equips de treball.

 

La iniciativa és de caràcter transversal i hi col·laboren estretament els Serveis d’Espais Públics, Ocupació i Participació i la Direcció de Recursos Humans de l’Ajuntament de Mataró.