Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde dóna la benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu amb famílies mataronines

Escoltar

L’alcalde dóna la benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu amb famílies mataronines

En aquesta edició les colònies “Vacances en Pau” acullen 12 nens i nenesL’alcalde, David Bote, i la regidora de Benestar Social, Convivència i Habitatge, Isabel Martínez, van donar ahir la benvinguda als infants sahrauís que passen l’estiu a Mataró i a les seves famílies acollidores. La recepció, que va tenir lloc a les 18.15 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament, també va comptar amb la intervenció de Montse Guardiola, presidenta de l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró.


 

A Mataró, les colònies sahrauís es van iniciar l’any 1996, primer organitzades directament pel consistori i més tard promogudes a través del conveni entre l’Ajuntament (Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania) i l’Associació Solidaritat Sahrauí de Mataró.

 

Aquest any, la ciutat acull 12 nens i nenes sahrauís. Les colònies, que porten el lema de “Vacances en Pau”, estan adreçades a infants de 7 a 14 anys que durant els mesos de juliol i agost són acollits per famílies que es fan càrrec de totes les seves despeses.

 

L’objectiu d’aquestes colònies és donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, realitzar un intercanvi cultural entre els infants sahrauís i els catalans, facilitar l’accés a una atenció sanitària especialitzada dels infants acollits que ho necessitin, i donar suport al procés per a la independència i la llibertat del poble sahrauí.

 

Al llarg de l’estada s’organitzen activitats conjuntes perquè tots els nens acollits i les famílies puguin compartir experiències. A més, els infants podran participar de la Festa Major de Les Santes. El diumenge 19 de juliol tindrà lloc a Vilafranca del Penedès una trobada de tots els nens i nenes sahrauís acollits a Catalunya i de les famílies acollidores.