Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde i la consellera Neus Munté inauguren la nova seu de l’Oficina de Benestar Social i Família de Mataró

Escoltar

L’alcalde i la consellera Neus Munté inauguren la nova seu de l’Oficina de Benestar Social i Família de Mataró

El loca, situat al carrer de Nàpols, l'ha cedit l'Ajuntament



L’alcalde, Joan Mora, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, han inaugurat avui la nova seu de l’Oficina de Benestar Social i Família (OBSF) de Mataró. Aquesta OBSF, en funcionament des de 1987, es trobava ubicada des de l’inici de la seva activitat al carrer de Vitòria. Però amb el pas dels anys i degut a l’increment d’usuaris, es va anar convertint en un espai poc adequat per a la prestació del servei.


 

La nova seva de l’OBSF de Mataró, ubicada al número 18 del carrer de Nàpols, ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró, que ha cedit gratuïtament el local, per un total de 4 anys prorrogables. En contrapartida, el Departament ha assumit el cost de l’adequació de l’espai. La nova seu de l’OBSF de Mataró va obrir al públic el passat 11 de desembre de 2014.

 



Les oficines de Benestar Social i Família

 

Les OBSF són dependències administratives d’atenció presencial que apropen els serveis i els recursos del Departament de Benestar Social i Família i els de l’Administració de la Generalitat de Catalunya a la ciutadania i al món associatiu del territori. En aquests espais, s’informa sobre recursos adreçats a famílies, joves, dones, gent gran, associacions o voluntariat, així com d’altres serveis o prestacions.

 

També es tramiten prestacions, ajudes i recursos, com ara subvencions per a associacions, prestacions econòmiques per a famílies amb infants o per a persones amb discapacitat, pensions no contributives, reconeixements del grau de discapacitat, es tramita el registre d’associacions o se sol·licita el títol de família nombrosa i monoparental.

 

L’OBSF de Mataró el 2014 va rebre 20.560 visites, va atendre 24.733 consultes i s’hi van fer 10.330 registres.

 

Des de les oficines també es col·labora amb campanyes de sensibilització cívica i de voluntariat, i es dóna suport a les iniciatives del teixit associatiu de Catalunya per afavorir el seu arrelament i el seu desenvolupament dins les competències departamentals.

 

En total hi ha 70 oficines de Benestar Social i Família repartides arreu de Catalunya. Durant el 2014, totes elles van atendre 755.795 visites, que van suposar 937.539 consultes i 343.230 registres.

 

 

Visita a la Fundació El Maresme i al CRAE Mataró 

 

La consellera de Benestar Social i Família ha aprofitat la inauguració de la nova seu de l’OBSF de Mataró per reunir-se i visitar diferents entitats i recursos de la capital del Maresme.

 

Concretament, abans de la inauguració, l’alcalde i la consellera han visitat les instal·lacions de la Fundació El Maresme i els serveis que presta aquesta entitat: el Centre Especial de Treball (CEO) Maresme, el Centre Ocupacional Jaume Isern i el Centre Ocupacional d’Inserció Jaume Isern. Tot seguit, s'han adreçat al Centre Ocupacional i Llar Residència Les Sureres per a persones amb discapacitat intel·lectual d’edat avançada, que també gestiona la Fundació El Maresme. I després d’inaugurar la nova OBSF, la consellera ha visitat el CRAE Mataró, que gestiona el Centre de Formació i Prevenció, on s’ha reunit amb l’equip professional.