Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde rep la delegació de la Fundació El Maresme que ha inaugurat a Nicaragua un centre per a discapacitats

Escoltar

L’alcalde rep la delegació de la Fundació El Maresme que ha inaugurat a Nicaragua un centre per a discapacitats

El 2013 l’Ajuntament de Mataró va donar suport econòmic al projecte



L’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Ciutadania i Convivència, Joaquim Fernàndez, han rebut avui la delegació del Grup de Cooperació Internacional de la Fundació El Maresme que es va desplaçar a Masaya (Nicaragua) el passat mes de novembre per inaugurar el “Centre integral per a persones amb discapacitat”.


 

El “Centre integral per a persones amb discapacitat” és un projecte que consisteix en una intervenció per millorar la integració social de les persones amb discapacitat de Masaya a través de: l’atenció psicosocial; el diagnòstic i plans de capacitació /formació permanent; la rehabilitació i fisioteràpia; la inserció laboral; la conscienciació i sensibilització i la creació d’una unitat temporal per a persones que es desplacin de zones rurals. El centre està gestionat per FRATER-Masaya i té una capacitat per atendre a 105 persones. Actualment en aquesta zona no existeix cap recurs per a les persones amb discapacitat ni per a les seves famílies.

 

El projecte ha rebut el suport de l’Ajuntament de Mataró i d’Alella a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. L’Ajuntament el 2013 hi va fer una aportació de 29.574,85 €.

 

A la recepció hi han estat presents el gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal, i les tres persones que van anar a Masaya: Esteve Buscà, Gabriel Cañete i Maria Majó del Grup de Cooperació Internacional de la Fundació El Maresme.

 

El passat novembre l’alcalde va donar a la delegació una carta i un obsequi per ser lliurats a l’alcalde de Masaya a l’acte oficial d’inauguració del centre, que va tenir lloc el 14 de novembre.

 

El centre ha comptat amb la col·laboració de l’alcaldia de Masaya i s’ha elaborat de forma coordinada entre FRATER, les Comunidades Cristianas de Base i Bufete Popular “Boris Vega”.