Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde visita l’empresa mataronina de fabricació de bicis i motocicletes elèctriques Torrot Electric Europa, SL

Escoltar

L’alcalde visita l’empresa mataronina de fabricació de bicis i motocicletes elèctriques Torrot Electric Europa, SL

L’alcalde, David Bote, acompanyat dels regidors de Promoció Econòmica i Via Pública, Miquel Rey i Núria Moreno respectivament, han visitat aquest migdia l’empresa Torrot Electric Europa, SL, dedicada al disseny i fabricació de bicis i motocicletes elèctriques.

 

Torrot és una marca històrica de bicis i motos fundada a Vitòria l’any 1948, i que als anys 70 va posar al mercat ciclomotors com la Mustang o la TT i va fabricar bicis com la Cross MX, antecessora de la mountain-bike i popularitzada per la sèrie “Verano Azul”. La marca, inactiva des dels anys 80, va ser recuperada al 2011 per un grup d’emprenedors, que l’han associat ara al sector dels vehicles elèctrics.

 

L’empresa es va instal·lar inicialment a Vidreres, i des del passat juny té les seves instal·lacions al polígon de Vallveric, a Mataró, recolzada per diferents partners tecnològics, entre ells Cetemmsa (ara inclòs a Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya), i també pel programa Invest in Mataró de l’oficina Mataró Empresa situada a Tecnocampus. Té al mercat motocicletes infantils i bicicletes elèctriques, i aquest mes presenta a Milà un nou model de motocicleta i ciclomotor elèctrics per a adults. En els nous vehicles, l’empresa ha desenvolupat sistemes que permeten 100 km d’autonomia i bateries extraïbles que es poden recarregar de manera independent al vehicle.

 

Torrot Electric Europa, SL, té actualment una plantilla de 15 treballadors, a banda del personal extern. L’empresa compta amb una seixantena de punts de distribució, repartits a tot Espanya i amb presència a 25 països.