Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arquebisbat de Barcelona i l’Ajuntament signen un conveni per restaurar la Capella dels Dolors

Escoltar

L’Arquebisbat de Barcelona i l’Ajuntament signen un conveni per restaurar la Capella dels Dolors

S’actuarà en la il·luminació, en les pintures murals i en el tractament de tèrmits



L’alcalde, Joan Mora, i el cardenal arquebisbe metropolità de Barcelona, Lluís Martínez i Sistach, han signat avui un conveni de col·laboració per regular les actuacions de restauració i conservació de la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria que es duran a terme durant el 2015.


 

La Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria és una joia del barroc català, amb pintures d’Antoni Viladomat, catalogada per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Al llarg dels anys s’han anat realitzant diferents actuacions per tal de resoldre tant els problemes estructurals com de recuperar el valuós patrimoni artístic del monument. Aquestes actuacions han estat sufragades per fons del propi Arquebisbat, d’altres administracions, entre aquestes l’Ajuntament de Mataró, i de patrocinadors privats.

 

En concret, aquest conveni estableix regular la col·laboració entre l’Ajuntament de Mataró i l’Arquebisbat de Barcelona en el finançament de les actuacions de restauració de les pintures murals, el tractament dels xilòfags (tèrmits) del retaule i dels bastidors de fusta de la capella i de la il·luminació del conjunt de la capella i de la Sala de Juntes.

 

El cost total de l’actuació serà de 533.070 €, a repartir entre l’Ajuntament de Mataró (que n’obtindrà una part de la Diputació de Barcelona), l’Arquebisbat de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Així, cada patrocinador aportarà 177.690 €.

 

El conveni també estableix la creació d’una comissió mixta de seguiment formada per un representant de cada part.