Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aula de Teatre celebra 30 anys de vida amb un cicle de cinc espectacles

Escoltar

L’Aula de Teatre celebra 30 anys de vida amb un cicle de cinc espectacles

Els espectacles van a càrrec d’antics alumnes de l’escola que s’han professionalitzat



El proper divendres 17 d’abril comença el cicle per commemorar el 30è aniversari de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Fins al 26 d’abril es podran veure cinc espectacles que compten amb la participació d’antics alumnes del centre que s’han professionalitzat.


 

L’Aula de Teatre va néixer l’any 1985 amb la voluntat de desenvolupar les habilitats escèniques dels alumnes, fer aflorar les condicions naturals de l’alumnat i encarrilar-ne la potencialitat si es donava el cas. Des de llavors el centre ha format en les arts escèniques a milers de joves, alguns dels quals han convertit les arts escèniques en la seva professió.



El cicle començarà amb la representació a Can Gassol de l’espectacle “Cabaret diabòlic” interpretat per Jèssica Pérez amb un text de Beth Escudé, que havia estat professora també del centre. L’endemà és el torn d’“Un circ de llibres”, un espectacle de circ per descobrir els secrets de la lectura i el món de l’art que signa Jordi Mas. El 19 d’abril l’acció es traslladarà al carrer, concretament als jardins de la Biblioteca Antoni Comas on es podrà veure “Up all night” de la companyia Els McGregor, amb la participació de Xavier Alomà. Aquest és el primer espectacle de la companyia que vol donar un gir personal al clàssic de Shakespeare, “El somni d’una nit d’estiu”.

 

Dimecres 22 d’abril i divendres 25 d’abril s’estrenarà “Una llibertat deliciosa” amb Núria de Calella, Gemma Sangerman i Concha Milla. La companyia Ruda Teatre ha dut a terme el procés de creació d’aquesta peça a Can Gassol que parteix de textos de Clarice Lispector i parla de la feminitat, el pas del temps i la transformació. El cicle es tancarà el 26 d’abril amb l’espectacle de titelles “L’avar”. La companyia Pelmànec, presenta aquesta original versió de l’obra de Molière en què substitueix l’or i riquesa que el protagonista anhela i acumula, per l’aigua. L’espectacle compta amb el manipulador i titellaire Miquel Nevado.

 

El preu de l’entrada dels espectacles és de 5 € (excepte “Up all night” que és gratuït) i es poden adquirir a les oficines de Cultura (carrer de Sant Josep, 9), al web entradesculturamataro.cat i des d’una hora abans a taquilla.

 



Teatre a les escoles

 

L’Aula de Teatre de Mataró participa també en projectes formatius en l’àmbit de les arts escèniques que s’aglutinen sota al nom de l’Escola de l’Espectador com ara la Mostra de Teatre a les Escoles, la Mostra de Teatre als Instituts o Tots Dansen, treballa també amb col·lectius artístics de la ciutat, en barris, amb altres regidories i du a terme projectes de dinamització artística. La incidència total que té amb aquests projectes i cursos arriba als 1.500 joves.

 

Per l’escola mataronina han passat actors i actrius que s’han fet un nom en l’escena teatral catalana com David Olivares, Jordi Puig “Kai”, Albert Triola, Montse Vellvehí o Sílvia Abril.

 

A l’Aula de Teatre es fomenta l’aprenentatge, la difusió i la creació en matèria d’arts escèniques. Els cursos estan pensats per treballar tots els aspectes que formen part de l’acció teatral (expressivitat, moviment, dicció, interpretació, improvisació) i per acollir diferents col·lectius de gent amb interès en el món del teatre (gent gran, joves, futurs actors i actrius professionals...).