Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’economista Miquel Puig obre el curs al Tecnocampus reclamant més esforç en recerca

Escoltar

L’economista Miquel Puig obre el curs al Tecnocampus reclamant més esforç en recerca

El curs universitari 2015/2016 del TecnoCampus Mataró-Maresme ha quedat inaugurat avui de manera oficial amb un acte en el qual l’economista Miquel Puig ha estat l’encarregat de pronunciar la lliçó inaugural. Puig ha remarcat que cal un major esforç públic i privat en recerca i transferència de coneixement. “Malgrat això, estem en el bon camí perquè tenim les coses clares; el TecnoCampus n’és un exemple”, ha apuntat. El conferenciant ha apuntat que sense aquestes apostes serà difícil incrementar la productivitat, que ha situat com la clau de volta per al manteniment d’elements fonamentals de l’estat del benestar com el sistema públic de pensions.

 

Durant l’acte d’inici de curs s’ha projectat un resum audiovisual del curs passat. El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, ha insistit en les bones xifres tant d’ocupació dels espais empresarials com d’alumnes matriculats en els centres universitaris del parc, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra. Teodoro ha afegit que el curs actual, amb prop de 3.000 estudiants matriculats en els 11 graus i quatre dobles titulacions de grau que s’imparteixen, representen l’assoliment d’objectius. Ha assegurat que la internacionalització és un dels principals reptes dels propers anys.

 

Per la seva banda, el president del TecnoCampus, Miquel Rey, ha explicat que el “Districte TecnoCampus” és el projecte de futur que permetrà augmentar la connexió entre el parc i el teixit productiu del seu entorn. Finalment, l’alcalde, David Bote, ha tancat l’acte indicant que el TecnoCampus va ser l’aposta de la ciutat en un moment de retrocés dels sectors tradicionals com el tèxtil. “L’esperit de col·laboració entre administracions i l’esforç col·lectiu va fer possible el TecnoCampus, que ara ha de servir per ratificar l’aposta per nous sectors productius”, ha conclòs.