Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Hora del Planeta tornarà a apagar llums a Mataró

Escoltar

L’Hora del Planeta tornarà a apagar llums a Mataró

L’Ajuntament s’adhereix un any més a l’apagada lumínica, que es farà dissabte 28 de març de 20.30 a 21.30 hores

Dissabte 28 de març, de 20.30 a 21.30 hores, tindrà lloc l’apagada lumínica que impulsa a nivell mundial l’organització no governamental WWF sota el lema L’Hora del Planeta. L’Ajuntament de Mataró s’ha adherit un any més a la iniciativa, que vol conscienciar ciutadans, empreses i organitzacions sobre el problema del canvi climàtic i els impactes que ja s’estan produint al planeta.

 

Com en anys anteriors, l’Ajuntament apagarà els llums de 3 indrets emblemàtics: la torre de la plaça de la Peixateria, els focus de l’interior de la plaça d’Itàlia (constel·lació Taure) i els focus de la Laia l’Arquera.

 

 

Accions tot l’any

 

Sota el lema “Utilitza el teu poder per canviar el canvi climàtic”, L’Hora del Planeta anima els ciutadans a apagar els llums a l’hora indicada i, sobretot, a aplicar durant tot l’any mesures d’estalvi energètic a les llars, a la feina i prioritzant el transport públic o els desplaçaments a peu i en bicicleta. L’any passat, la iniciativa va aconseguir mobilitzar 7.000 ciutats de 162 països. A Espanya van ser 250 els municipis que s’hi van adherir.

 

L’adhesió a L’Hora del Planeta està en sintonia amb les diferents actuacions impulsades per l’Ajuntament en els darrers anys, com la recent aprovació del Pla d’estalvi i eficiència energètica (P3E) 2015-2016, que preveu accions en equipaments i instal·lacions municipals on es pretén reduir fins a un 20% del consum d’electricitat i gas. Mataró es va adherir al 2008 al Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu que les emissions de CO2 el 2020 siguin un 20% menors que les del 2005.