Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Local d’Habitatge obre una nova convocatòria d’ajuts al lloguer per a col·lectius específics

Escoltar

L’Oficina Local d’Habitatge obre una nova convocatòria d’ajuts al lloguer per a col·lectius específics



L’Oficina Local d’Habitatge obre el termini per tramitar els ajuts per al pagament del lloguer destinats a famílies que tinguin ingressos baixos o moderats i es trobin en situació de dificultats econòmiques amb l’objectiu d’evitar l’exclusió social.


La prestació les atorga l’Agencia de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i a Mataró les gestiona l’empresa municipal PUMSA.

 

Aquesta convocatòria d’ajuts, va dirigida a tres col·lectius diferenciats en:

 

- Arrendataris que han estat beneficiaris de les prestacions adreçades a aturats de llarga durada (col·lectiu 1)

- Beneficiaris de la prestació adreçada a persones que han perdut l’habitatge a conseqüència d’un desnonament o execució hipotecària (col·lectiu 2)

- Titulars d’un contracte de lloguer obtingut a partir de l’1 de novembre de 2014 a través d’una Borsa de Mediació, habitatges gestionats per entitats sense ànim de lucre, administracions o entitats públiques, excepte l’Agència de l’Habitatge (col·lectiu 3)

 

L’import de l’ajut és d’un mínim de 240 € a un màxim de 2.400 € a l’any.

 

El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 29 de maig pel primer i segon col·lectiu i el 30 d’octubre pel tercer.

 

En relació als requisits són els següents:

 

-          Acreditar residència legal a Catalunya durant 5 anys, dos dels quals han de ser immediatament anteriors a la data de la presentació de la sol·licitud.

-          No pagar un lloguer superior al 600 €.

-          Estar al corrent de pagament.

-          Tenir domiciliat el cobrament de la prestació en una entitat financera.

-          Pagar el lloguer per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o rebut emès per l’administrador de la finca.

-          Acreditar uns ingressos no superiors a 1,5 vegades l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC)

 

 

Informació i tramitació dels ajuts

 



La informació sobre les prestacions i els impresos necessaris es poden obtenir a l’Oficina Local d’Habitatge de Pumsa, a les Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, o bé trucant al 010.

 

A través dels webs   www.pumsa.cat i www.mataro.cat es poden descarregar els impresos.



Finalment, per a la tramitació i entrega de la documentació cal dirigir-se a l’Oficina Local d’Habitatge de Mataró (c. de Pablo Iglesias,63. 1a planta despatx 10) en horari de 9 a 14h. de dilluns a divendres.