Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Oficina Virtual del Proveïdor rep 118 factures electròniques en els primers 8 mesos de funcionament

Escoltar

L’Oficina Virtual del Proveïdor rep 118 factures electròniques en els primers 8 mesos de funcionament

L’Ajuntament de Mataró es va avançar a la llei d’impuls de la factura electrònica

 


Des d’ahir, 15 de gener, les empreses proveïdores dels ajuntaments que siguin Societats Anònimes (SA), Societats Limitades (SL) o una Unió Temporal d’Empreses (UTE)* han de presentar obligatòriament factures electròniques pels treballs o serveis realitzats amb imports superiors a 5.000 € (IVA exclòs). Aquesta és una de les mesures previstes per la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d’impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures en el sector públic.

 

Els treballadors i professionals autònoms, poden continuar presentant les factures en qualsevol format, ja sigui electrònic o en paper.

 

Mataró es va avançar a aquesta mesura quan al maig de 2014 va posar en marxa l’Oficina Virtual del Proveïdor, a la qual es pot accedir des de la portada del web municipal www.mataro.cat i que des de llavors ha rebut 650 visites.

 

En els darrers 8 mesos els proveïdors de l’Ajuntament han presentat a través d’aquesta Oficina Virtual del Proveïdor 118 factures electròniques i alhora han pogut accedir a informació d’interès molt precisa sobre l’estat de tramitació de la factura o el termini de pagament previst. En l’actualitat, l’Ajuntament de Mataró està pagant als seus proveïdors en un termini mitjà de 50 dies. 

 

Per poder accedir a la tramitació de factures electròniques és necessari un certificat digital que contingui el NIF de l’empresa i que hagi estat emès per qualsevol de les entitats de certificació admeses i validades per l’Agència Catalana de Certificació. Qualsevol proveïdor de l’Ajuntament pot presentar factures electròniques, tingui o no l’obligatoritat de fer-ho.

 

 

 

 

 

 

 

* i altres tipus de proveïdors relacionats als apartats c), d) i f) de l’article 4 de la Llei 25/2013, de 27 de desembre