Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La “Sepsis Challenge”, la primera marxa cicloturista solidària del Maresme, se celebra el proper diumenge

Escoltar

La “Sepsis Challenge”, la primera marxa cicloturista solidària del Maresme, se celebra el proper diumenge

L’objectiu és recaptar fons per a l’estudi de la sèpsia greu



El proper diumenge 18 d’octubre Mataró acollirà la “Sepsis Challenge”, la primera marxa cicloturista solidària de la comarca i alhora el primer esdeveniment que s’organitza a la ciutat sobre aquesta modalitat esportiva. La marxa està organitzada pel Consorci Sanitari del Maresme, a través del seu programa de Responsabilitat Social Corporativa, l’Ajuntament de Mataró i la revista Sports People.


 

La “Sepsis Challenge” té la vocació de ser un esdeveniment benèfic de referència a la comarca, i una cita obligatòria per a tots els cicloturistes que volen acabar la temporada a Catalunya amb una activitat diferent.

 

L’objectiu de la marxa és recaptar fons per a l’estudi de la sèpsia greu a fi de reduir la mortalitat d’aquesta malaltia. La recaptació anirà en benefici de la recerca realitzada a l’Hospital de Mataró, a la Fundació Sant Joan de Déu i al Memorial Bernat Gavarró i Ventura.

 

La marxa s’iniciarà (a les 8.30 h) i acabarà al TecnoCampus de Mataró, on es farà l’entrega i la recepció de premis i tota una sèrie d’activitats de caràcter ludicofestiu. El recorregut, que passa pels principals ports de muntanya de la Serra de Marina, té una distància de 77 km amb un desnivell acumulat de 1.350 m. Malgrat això, està pensada per a tots els públics i nivells de dificultat ja que disposa de diversos escapaments per poder adaptar la dificultat a diversos nivells.

 

Com a punt fort de la marxa hi ha una cronoescalada en el tram final, al Cim d’Òrrius (392 m), 4,2 km que posaran a prova la resistència dels participants.

 

 

Què és la sèpsia greu?

 

La sèpsia deriva d’una infecció generalitzada que causa fallida multiorgànica. En va ser responsable del l’ingrés hospitalari de més de 22.700 persones a Catalunya l’any passat (500 d’elles menors de 16 anys), i va causar més morts que els infarts i els ictus junts: 4.000 morts a l’any a Catalunya. Malgrat el seu impacte, la sèpsia greu és força desconeguda entre la ciutadania, i promoure’n el seu coneixement és l’objectiu de la marxa cicloturista solidària.