Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La “Volta” recorre els carrers de Mataró

Escoltar

La “Volta” recorre els carrers de Mataró

Demà sortirà del Camí de la Geganta en cursa neutralitzada i tornarà a entrar en cursa llançada



Mataró ha rebut aquest matí la 95a “Volta” Ciclista a Catalunya. Els corredors han entrat a la ciutat al voltant de les 12.37 h procedents de Calella per retornar-hi després del seu pas pels carrers de Mataró. Demà serà el gran dia per a la ciutat, amb una sortida neutralitzada al Camí de la Geganta i l’entrada, vint minuts més tard, en cursa llançada.


 

Els ciclistes han entrat per la carretera N-II, i han seguit per l’avinguda del Maresme, les rondes de Barceló, d’Alfons XII i de Joan Prim fins a la plaça de Granollers. Tot seguit han enfilat pel Camí de la Geganta, on davant els números 39-41 ha tingut lloc la meta volant corresponent al Trofeu Miquel Poblet, el primer esprint d’aquesta edició de la “Volta”, fins a la plaça d’Espanya, la ronda d’Alfons X El Savi i la carretera de Mata, fins abandonar la ciutat en direcció a Sant Andreu de Llavaneres. Aquesta primera etapa inaugural, Calella-Calella, té un recorregut de 185,200 km.

 

L’ordre de pas per l’esprint intermedi ha estat: Wouter Poels (Sky), Nicolas Roche (Sky) i Dan Martin (Cannondale).

 

Mataró ha acollit alguna etapa de la “Volta” en cinc ocasions, la primera el 1944 amb victòria de Julián Berrendero també en la segona etapa, i l’última l’any passat amb gran expectació de públic amb prop de 6.000 persones.

 

  

Demà: sortida neutralitzada i entrada en cursa llançada

 

Mataró ha escalfat motors avui amb el pas fugaç dels ciclistes però serà demà el dia en què es podrà viure amb més intensitat l’emoció i l’ambient de la prova.

 

Així, la segona etapa (Mataró-Olot, 191,800 km) començarà amb una sortida neutralitzada a les 12.08 h des del Camí de la Geganta, que continuarà per la plaça d’Espanya, ronda d’Alfons X El Savi, plaça de Puerto Rico, ronda de Miguel de Cervantes, avinguda del Maresme i N-II en sentit Girona. A les 12.30 h, els corredors tornaran a entrar al municipi en cursa llançada per la carretera de Mata, i seguiran per la ronda d’Alfons X El Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch i carretera d’Argentona.

 

Prèviament a la sortida, el públic podrà veure de prop els 191 corredors dels 24 equips millors del món en el control de firmes (ubicat a l’espai firal del nou Parc Central), ciclistes de la talla d’Alberto Contador, Chris Froome o Nairo Quintana. Joaquim “Purito” Rodríguez ha causat baixa en últim moment per un virus estomacal.

 

A part dels corredors, la “Volta” portarà a la ciutat una caravana de més de 140 vehicles, personal de l’organització, seguretat, premsa i equips participants. 2 dels equips participants faran nit a l’hotel Atenea Port, als entorns del qual s’hi podran veure els vehicles i materials necessaris per dur a terme el manteniment de les bicicletes.

 

 

Principals afectacions al trànsit

 

El pas de la “Volta” per Mataró comporta un seguit d’afectacions al trànsit que cal tenir en compte en cas que els desplaçaments particulars coincideixin amb l’horari de la prova.

 

Pel que fa a les afectacions de demà dia 24, l’afectació més important és el tall del Camí de la Geganta, del carrer dels Pirineus a l’avinguda del Corregiment, entre les 9.15 h i les 14 h. A les 12.10 h es tallarà completament el trànsit en l’itinerari de la cursa que no hagués estat tallat prèviament. Es reobrirà cap a les 12.40 h.

 

Les afectacions completes es poden consultar al web municipal.

 

Tota la informació de la prova ciclista es pot obtenir també a través de la plataforma de missatgeria instantània Telegram de l’Ajuntament (687 200 100) amb la paraula “Volta”.