Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Antoni Comas dedica un cicle de novel·la negra a Georges Simenon

Escoltar

La Biblioteca Antoni Comas dedica un cicle de novel·la negra a Georges Simenon

‘Sant Jordi criminal’ busca apropar escriptors, lectors i amants d’aquest gènere



La Biblioteca Antoni Comas ha programat durant el mes d’abril el cicle ‘Sant Jordi criminal’, un conjunt d’activitats especialitzades en el gènere negrocriminal amb l’objectiu d’apropar escriptors, lectors i amants d’aquest gènere. En aquesta edició es vol retre un homenatge especial a la figura de Georges Simenon, un dels més grans i prolífics escriptors del gènere de novel·la negre. Ho farà a través de l’exposició “Simenon Sospitós” que es podrà visitar fins al 30 d’abril. Aquesta mostra anirà acompanyada d’una activitat complementària el 14 d’abril, el debat del llibre “Pietr, el letón” i la visita comentada a l’exposició a càrrec del comissari Joaquim Noguero.


 

La biblioteca, en col·laboració amb l’Espai Jove Rocafonda-El Palau i el col·lectiu Planeta Lletra, proposa la recreació i resolució d’un crim fictici a la biblioteca. Els joves han participat en un taller organitzat per aquesta per inventar un crim i gravar un curtmetratge i el col·lectiu Planeta Lletra n’ha fet un relat curt. Els propers dies la biblioteca difondrà el tràiler del crim i el 20 d’abril a les 19.30 h es farà l’acte de presentació d’aquest projecte on s’estrenarà el curt, es presentarà el relat i els usuaris podran conèixer tots els detalls que s’amaguen darrera d’aquest crim fictici.

 

El 13 d’abril hi haurà una xerrada literària a càrrec de Rafa Melero i Vicente Corachan, dos policies que explicaran les seves experiències i anècdotes viscudes durant la seva carrera com a policies, investigadors i ara també escriptors. El 24 d’abril es projectarà la pel·lícula “Ombres”, un thriller psicològic de cinema d’autor realitzat per joves estudiants de l’ESCAC.

 

Durant tot el mes, hi haurà una mostra documental de llibres de novel·la negra, criminalista i criminologia que acompanyaran un aparador que imitarà una oficina d’investigació.