Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Antoni Comas posa en marxa un nou projecte infantil de foment de la lectura

Escoltar

La Biblioteca Antoni Comas posa en marxa un nou projecte infantil de foment de la lectura

Com a mínim els participants hauran de llegir cinc llibres de diferents gèneres

La Biblioteca Antoni Comas proposa als nens de 7 a 12 anys participar en un repte de lectura que porta per nom “Repte Gènius 2015” amb la finalitat d’incentivar la lectura entre els més petits. Fins al 10 de juliol els participants hauran de llegir uns llibres determinats i ser capaços de respondre unes preguntes secretes i el 15 de juliol es repartiran els premis i les acreditacions als que hagin aconseguit el repte.


 

Els participants al “Repte Gènius 2015” hauran de ser capaços de llegir un mínim de cinc llibres proposats per la biblioteca relacionats amb la por, el misteri, les aventures i/o l’humor. Cada cop que un participant llegeixi un llibre haurà de respondre unes preguntes, posarà un segell a la seva plantilla de lectures i votarà a la “màquina dels gèneres” de la biblioteca per aconseguir la seva acreditació de “Lector genial”. Així, es podrà conèixer els gèneres literaris que més agraden als joves usuaris de la Biblioteca Antoni Comas.

 

La biblioteca també proposa un concurs de microcontes il·lustrats, un “Gran dictat Gènius” i el plafó dels “Comentaris genials” on tots els lectors poden opinar sobre els llibres llegits. El 15 de juliol tots aquells que aconsegueixin el repte de lectura podran participar a la “Tarda dels lectors genials” i obtenir la seva acreditació amb la presència de l’escriptora i actriu Àngels Bassas, protagonista de la Patatumoguda organitzada per la biblioteca el curs 2014-2015.

 

El Món Gènius és l’espai virtual infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona (http://genius.diba.cat). En aquest món virtual s’hi troben en Gènius, en Playme, en Bit i la Valentina, quatre personatges molt divertits que viuen un munt d’aventures tot ensenyant als nens com funcionen les biblioteques i com n’és d’important i divertit llegir.