Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya de poda de l’arbrat viari 2015-2016 afecta un 10% dels exemplars de carrers, places i parcs públics

Escoltar

La campanya de poda de l’arbrat viari 2015-2016 afecta un 10% dels exemplars de carrers, places i parcs públics

Els treballs tenen com a objectiu minvar els problemes d’al·lèrgies i afectacions a la senyalització i els serveis

El Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament ha començat els treballs de poda de l’arbrat viari previstos per a la campanya 2015-2016.

 

L’Ajuntament té previst podar en aquesta campanya 2.883 arbres, que representen un 10% del total d’exemplars situats a carrers, places i parcs públics de la ciutat. Es tracta gairebé del doble d’arbres que es van podar a la campanya 2014-2015 (1.500 arbres).

 

S’actuarà en aquells punts on s’ha detectat un major nombre d’incidències i es considera que la poda és més necessària, com per exemple a la riera de Figuera Major, el carrer de Jaume Isern, el carrer dels Pirineus, la ronda de Barceló, l’avinguda Torner, la ronda de Miguel de Cervantes, el parc del Palau i el parc Central.

 

Els treballs intenten solucionar problemes per la proximitat de les branques a les façanes d’habitatges; incidències amb la fructificació; afectació a la senyalització vertical, als semàfors o als serveis (línies elèctriques i de telefonia); interferència amb l’enllumenat públic, i també reduir problemes fitosanitaris provocats per malalties de l’arbrat o insectes o afectacions a la salut de les persones, com les al·lèrgies.

 

La poda es fa de manera diferent a cada arbre segons es tracti de poda de formació, que potencia l’estructura natural de l’arbre i la seva adaptació a l’indret on està plantat; poda de neteja, per eliminar branques seques o malformades o brots que malmeten la configuració estructural de l’arbre; o poda de brocada, que elimina un percentatge elevat de brancam per reconduir greus defectes de formació. La poda afecta principalment a les següents espècies: plàtans, moreres, tipuanes, bellaombres i oms de Sibèria.

 

Les restes de poda es recullen, trituren i emmagatzemen per aprofitar-les com a mulch per millorar parterres i zones verdes. Els treballs es fan amb personal propi de la Secció de Jardineria i personal extern de l’empresa FCC i el CEO, amb qui l’Ajuntament té contracte per al manteniment de parcs i jardins.

 

La campanya de poda va començar la setmana passada. Està previst que s’aturin durant les festes de Nadal per continuar després fins a mitjan març.