Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Col·lecció Bassat, per primera vegada fora de Catalunya per mostrar-se a Alcobendas

Escoltar

La Col·lecció Bassat, per primera vegada fora de Catalunya per mostrar-se a Alcobendas

El Centro de Arte Alcobendas exposa 106 obres d’aquesta col·lecció, que representa els anys més interessants de l’art contemporani català

Fruit de la passió que per l’art contemporani sent el matrimoni que constitueixen Carmen i Lluís Bassat, la Col·lecció Bassat compta a l’actualitat amb gairebé dues mil obres originals i constitueix un dels fons més representatius del que ha estat l’art català de la segona meitat del segle XX. Per primera vegada, aquesta col·lecció surt de Catalunya i 106 de les seves obres es mostren al Centre d’Art Alcobendas.

 

“Col·lecció Bassat. 1947-1979” és una selecció d’obres que han format part de cinc exposicions mostrades fins ara a la Nau Gaudí de Mataró. Per a Lluís Bassat, “aquesta exposició és una altra cosa: per començar, és la més completa de les quals s’han realitzat fins ara. 106 obres de Tàpies, Cuixart, Ponç, Ràfols-Casamada, Hernández Pijuan, Clavé, Óscar Domínguez, Guinovart, Millares, Saura, Joan Vilacasas... i escultures d’Alfaro, Chillida, Miró i Sergi Aguilar. A més, és la primera vegada que una part de la nostra col·lecció s’exposa a Madrid, la qual cosa permetrà que tants amics que viuen allà puguin veure-la”. Aquesta selecció d’obres representa els 40 anys més interessants de l’art contemporani català, amb la incorporació de destacats representants de la pintura i escultura espanyoles dels anys 50 al 70. La mostra és fidel reflex de la personalitat d’un col·leccionista enamorat de l’art contemporani que durant anys ha anat rastrejant galeries i col·leccions amb gran criteri, olfacte, gust i passió per l’art i els artistes d’aquesta generació.

 

“Col·lecció Bassat. 1947-1979” sembrarà d’art contemporani el Centre de Arte Alcobendas de fins al 31 de gener. La mostra, que es va inaugurar ahir amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, es podrà visitar de dilluns a dissabte, d’11 a 20 hores.