Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La colla Som i serem guanya el premi a la millor comparsa

Escoltar

La colla Som i serem guanya el premi a la millor comparsa

L’escola bresssol El Xumet s’emporta el trofeu a la comparsa més satíricaEn Pellofa XXXVII (que aquest any és una dona) va fer entrega ahir al vespre dels premis de la Gran Rua de Carnestoltes 2015. El premi a la millor comparsa se’l va endur la colla Som i serem i a la comparsa més satírica l’escola bressol El Xumet. També es va fer menció especial a l’Esplai Rabadà i a les Llars de l’amistat Pla d’en Boet.


 

La colla Som i serem va participar a la Rua amb 54 persones amb la comparsa “Gaudí” representant el Parc Güell, cadascun d’ells amb el drac gaudinià penjant de l’esquena. I els 120 participants de l’escola bressol El Xumet amb la comparsa “Els crancs del xumet” anaven vestits de crancs amb el lema “L’educació sempre ha d’anar endavant”.

 

Després de la desfilada de la Rua, formada per 13 comparses i la participació de més de 800 persones, el jurat va tenir en compte aspectes com l’originalitat, el grau de dificultat en l’elaboració de les disfresses i el grau de dificultat dels elements coreogràfics per nomenar les dues comparses guanyadores com les millors d’enguany. El jurat està integrat per persones representants de les arts escèniques de Mataró. Cada comparsa es va endur 500 €.

 

El final de festa va cloure al Nou Parc Central amb la música del grup Always Drinking Marching Band i l’entrega de premis.

 

L’any passat els guanyadors van ser la Colla Gegantera d’en Ton, del Col·legi Salesians, com a millor comparsa i la Colla Gegantera de Lucius Marcius, la colla de Peramàs, se’n va endur el premi a la comparsa més satírica.

 

La festa és possible gràcies a la participació ciutadana que fa mesos que treballa a la Comissió de Carnestoltes, integrada per diferents entitats i persones de la ciutat. Aquesta comissió està formada per l’Agrupació Musical del Maresme, Associació Cultural Mestres del Gai Saber, Botargues, Colla de la Momerota i la Momeroteta, Colla del Gegant Lucius Marcius, Colla Gegantera d’en Ton de Salesians, Confraria de l’Enterrament, Confraria de les Set Setmanes, Esplai Rabadà, Equips de Suport, Hermandá de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa, Kitocaquè, Peña Al Andalus, Llars Amistat i Llar Pla d’en Boet, Sala Cabanyes i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Amb la participació de l’Agrupació Folklòrica Catalana, Alumnes de Tradicional de l’Escola Municipal de Música de Mataró, La Boetucada, Els Escuracassoles, Els Grallats i Luta Sem Pausa. I la direcció artística de Josep M. de Ramon, Pol Martínez i José Sànchez.

 

El programa de Carnestoltes 2015 segueix fins Dimecres de Cendra amb la Capella ardent d’en Pellofa i l’entronització de la Vella Quaresma.