Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació aportarà 470.000 € per convertir en avinguda urbana el tram de la carretera d’Argentona al Sorrall

Escoltar

La Diputació aportarà 470.000 € per convertir en avinguda urbana el tram de la carretera d’Argentona al Sorrall

Accepta traspassar a l’Ajuntament la gestió d’aquest tram de via

La Diputació de Barcelona ha adoptat el compromís de traspassar a l’Ajuntament la gestió del tram de la carretera d’Argentona (C-1415c) al seu pas pel Sorrall, entre l’inici del terme municipal de Mataró i la rotonda on conflueixen l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i les rondes de Bellavista i de Josep Tarradellas.

 

A finals de desembre la Diputació va aprovar el decret que acredita el compromís amb Mataró. El preacord inclou traspassar la titularitat i fer una aportació econòmica de 470.000 € a l’Ajuntament per iniciar les obres de reconversió d’aquest tram de via en avinguda urbana. El tràmit es farà efectiu properament mitjançant la signatura d’un conveni.

 

 

Dignificar l’entrada al barri de Cerdanyola

 

Les obres de reurbanització del tram de la carretera d’Argentona a traspassar estan previstes en el marc del nou planejament urbanístic de l’àmbit del Sorrall, aprovat definitivament el 31 de juliol.

 

L’ordenació urbanística preveu per a Cerdanyola una nova zona comercial i d’usos terciaris. A més, preserva els espais lliures de la zona de garrofers i pinedes pròxims al turó de Cerdanyola. El nou planejament pretén dignificar l’entrada de Mataró des d’Argentona i el Vallès Oriental, millorant les connexions amb la carretera d’Argentona, la cruïlla de l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch amb les rondes i la C-60.

 

Les obres a realitzar en l’espai públic es concretaran mitjançant el futur projecte d’urbanització. Amb l’aportació de la Diputació es preveu fer una primera fase d’urbanització del sector, consistent en l’execució d’una rotonda a la C-1415c de final de carretera i principi de la futura avinguda urbana, i un vial de connexió amb la C-60 previst pel planejament. Aquest vial arribaria fins a una segona rotonda prevista per la Generalitat dins el projecte de millora de l’enllaç de l’autopista C-32 amb la C-60.