Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Direcció de Cultura i el Foment Mataroní presenten una ambiciosa programació de música clàssica

Escoltar

La Direcció de Cultura i el Foment Mataroní presenten una ambiciosa programació de música clàssica

Del 14 de febrer al 29 de novembre es podran veure 17 concerts en tres espais diferentsEl regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez; el president del Foment Mataroní, Ramon Salicrú; el programador del Foment Mataroní, Antoni Vilà; i el tenor Josep Fadó han presentat aquest matí l’oferta de música clàssica a la ciutat gràcies al treball conjunt de la Direcció de Cultura i el Foment Mataroní. La sala del carrer Nou acollirà 15 concerts del 14 de febrer al 29 de novembre i dos concerts extraordinaris: un al Teatre Monumental el dia 14 de març amb Josep Fadó, el Cor Ciutat de Mataró i l’Orquestra de Cambra de Granollers, així com el de la Banda Municipal de Barcelona que actuarà el 21 de juny al Pati del Cafè Nou.


 

Els concerts s’inclouen dins de tres cicles: el XIII Cicle de Concerts Simfònics, el X Cicle de Música de Cambra i l’XI Cicle de Sarsuela. El primer en començar serà el Cicle de Música de Cambra. Aquest està format per cinc concerts en formats de solista, duet i trio.

 

El Cicle de Sarsuela, un dels que té més èxit, proposa 6 sarsueles, 5 de les quals les signen l’Orquestra Aula Lírica de Granollers, dirigida per Aníbal Gil. L’altra és una versió de “Somriures i llàgrimes” dirigida per Juli Rodríguez i Maria Torres.

 

El 27 de febrer començarà el XIII Cicle de Concerts Simfònics amb “El fill de la terra”, una nova versió del Compte Arnau a càrrec de l’Esbart Sant Martí, “Ballet folklòric dels Països Catalans”. El cicle oferirà tres concerts més amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i l’Orquestra de Cambra Kammart.

 

El Teatre Monumental acollirà el concert extraordinari del projecte “Les set paraules de Crist a la creu”, un homenatge a la música de Cristòfor Taltabull produïda per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i que estarà interpretada pel Cor Ciutat de Mataró, l’Orquestra de Cambra de Granollers i el tenor mataroní Josep Fadó sota la direcció de Jordi Lluch.

 

“Les set paraules de Crist a la creu”, entrenada el 1943 al Teatre Foment Mataroní durant la Setmana Santa de Mataró, es una de les obres més importants del compositor Cristòfor Taltabull, personatge destacat de la música catalana de mitjans del segle passat. El compositor tenia una estreta vinculació amb la ciutat ja que va rebre l’encàrrec de la creació de l’obra del vicari de l’església de Sant Josep, mossèn Ximenes, va interpretar-la només a Mataró i també va fer l’arranjament de la missa de Les Santes.El segon concert extraordinari es farà al Pati del Cafè Nou amb la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, el 21 de juny.

 

Les entrades dels concerts del Foment Mataroní i del Pati del Cafè Nou es poden adquirir al Foment Mataroní (carrer Nou, 11) els dies laborables de 16 a 21 h i des d’una hora abans del concert. També es poden comprar a través d’internet a l’adreça www.fomentmataroni.fila12.cat. L’entitat posa a la venda abonaments per als diferents cicles i amb descomptes per als socis del Foment.

 

Les entrades del concert extraordinari del Teatre Monumental es poden comprar a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h, i a l’adreça www.culturamataro.cat.