Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira d’Atraccions s’allarga aquest any un dia més i s’instal·larà al parc Central fins al dilluns 1 de juny

Escoltar

La Fira d’Atraccions s’allarga aquest any un dia més i s’instal·larà al parc Central fins al dilluns 1 de juny

Hi haurà 132 atraccions i casetes de fira

El parc Central acollirà des del divendres 22 de maig i fins al dilluns 1 de juny la Fira d’Atraccions, que com a novetat aquest any restarà a la ciutat un dia més de l’habitual. L’oferta lúdica es complementa amb els articles d’artesania de la Fireta de Primavera, que en aquest cas estarà oberta del 22 al 31 de maig.  

 

La Fira d’Atraccions ocupa l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, indrets situats tots al parc Central. Hi haurà 132 atraccions i casetes de fira que, com altres anys, estaran distribuïdes segons la tipologia d’usuaris als quals s’adrecen (infants o adults).

 

La fira estarà oberta divendres i vigílies festius fins a les 3 h, dilluns 25 de maig fins a les 24 h i la resta de dies fins a les 23 h.

 

 

Promocions especials

 

En el marc del conveni de col·laboració que signen anualment la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions, i tal i com s’ha anat impulsant des de fa quatre anys, s’organitzarà un dia amb promocions especials. Aquest any, com a novetat, se celebrarà el dilluns 1 de juny, ampliant així un dia més la Fira d’Atraccions. La promoció especial consistirà en el descompte del 50% del preu del viatge de les atraccions i enguany les casetes també s’hi afegiran a la iniciativa oferint un 20% de rebaixa.

 

També es repetirà l’experiència amb els infants i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats especials. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme. Aquesta iniciativa tindrà lloc el dimecres 27 de maig de 10.30 a 12.30 hores

 

  

Fireta de Primavera

 

La Fireta de Primavera, que queda ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega una quarentena d’expositors amb una àmplia i variada oferta d’artesania i articles de regal.

 

Un any més, els alumnes del cicle superior de primària de les escoles Àngela Bransuela, Josep Manuel Peramàs, La Llàntia i, per primera vegada, també l’escola Camí del Mig, participaran a la Fireta de Primavera el dies 27 i 29 de maig amb un total de 8 parades (4 per dia), mostrant i posant a la venta els productes que han elaborat les cooperatives que ha creat cada curs en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola. Aquest projecte està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat amb la Direcció d’Ensenyament i Tecnocampus.

 

 

Zona de bars i actuacions musicals

 

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat (recinte de l’antic parc Central) fins al 31 de maig. Obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

 

Les actuacions musicals previstes són:

 

Dimecres, 27 de maig a les 21 h, havaneres amb Barca de Mitjana.

 

Dissabte 30 de maig a les 21 h, actuació de la Big Band de l’Escola de Música del Liceu de Mataró.

 

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

 

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a l’horari de la fira.

 

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

 

Les fires disposen d’un punt d’assistència permanent de Creu Roja ubicat a l’edifici de les oficines de fires.