Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira Ferroviària de Mataró amplia a tot el cap de setmana les seves activitats

Escoltar

La Fira Ferroviària de Mataró amplia a tot el cap de setmana les seves activitats

En aquesta edició hi ha diverses novetats com les activitats infantils i noves mostres de maquetes ferroviàriesLa plaça de Santa Anna acollirà el proper cap de setmana, el 24 i 25 d’octubre, l’XI Fira Ferroviària, que organitza i coordina l’Ajuntament i que s’emmarca en els actes de commemoració del 167 anys de l’arribada del ferrocarril a Mataró promoguts pel Cercle Històric Miquel Biada.


 

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la celebració de la fira durant tot el cap de setmana. En edicions anteriors els expositors només hi eren presents el dissabte, i des d’aquest any hi haurà durant tot el cap de setmana una zona expositiva més atractiva, amb carpes, on es donaran cita diversos expositors relacionats amb productes del ferrocarril: trens en miniatura, joguines, segells, ceràmica i terrissa, galetes, quadres o plaques de cava, entre d’altres. 

 

A més, també hi haurà entitats com el Cercle Històric Miquel Biada, que difon la seva tasca d’investigació sobre el ferrocarril i l’impacte que va representar el primer ferrocarril de la península, juntament amb dues mostres de maquetisme ferroviari: una a càrrec del Grup Ferroviari Mataró que participarà amb una maqueta de 16 m i una altra de gairebé 4 m dels Amics del Ferrocarril del Masnou, que hi seran presents el dissabte. També participarà a la fira el Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell.

 

Una altra de les novetats són les carpes amb els espais de jocs i de tallers, que volen ser un dels principals punts d’atracció de la fira. Aquests nous espais estan adreçats principalment a un públic familiar. Així, durant tot el cap de setmana hi haurà tallers i manualitats, lectura de contes, exposició de maquetes de tren, un espai amb màquines i vagons de tren de joguina, cedides per l’empresa Märklin, fabricant de trens elèctrics, on els més petits hi podran passar una estona jugant.

 

No faltaran a la cita la locomotora i el cotxe cobert del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell, que oferirà un recorregut en tren a escala durant tot el cap de setmana.

 

A la fira també s’hi podrà veure l’exposició “El tren Barcelona - Mataró, 1848” i el diumenge a les 11 h es podrà realitzar la ruta guiada “Miquel Biada, el primer ferrocarril”.

 

L’horari de la fira és d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, a la plaça de Santa Anna.

 

La voluntat de l’Ajuntament és convertir la Fira Ferroviària de Mataró en un referent i promocionar la ciutat a través d’un dels seus elements i personatges il·lustres més representatius: Miquel Biada i el primer ferrocarril.