Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat adjudica les obres de l’escola Angeleta Ferrer

Escoltar

La Generalitat adjudica les obres de l’escola Angeleta Ferrer

Els treballs tenen un termini d’execució de 14 mesos

L’empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat (Infraestructures Generalitat de Catalunya, SAU) ha adjudicat les obres de reconversió de l’antiga fàbrica Can Fàbregas del paper per construir una escola de dues línies on ubicar-hi l’Angeleta Ferrer.

 

El projecte va sortir a licitació l’agost passat per un import de 4.427.877,89 € sense IVA. L’adjudicació ha recaigut en l’empresa Copisa (Constructora Pirenaica, SA) per un import de 3.444.889,00 € sense IVA (4.168.315,69 IVA inclòs). Les obres s’hauran de realitzar en un termini màxim de 14 mesos des de l’acta de replanteig, i per tant l’edifici hauria d’estar en marxa durant el curs 2016-2017.

 

L’Escola Angeleta Ferrer estava ubicada fins al novembre de 2012 a un edifici de la plaça de Cuba de Mataró. L’immoble es va haver de desallotjar quan una inspecció municipal va detectar-hi greus problemes estructurals. Des de llavors, el centre, que actualment té una única línia, funciona de manera provisional a les instal·lacions de l’escola Torre Llauder.

 

 

Edifici catalogat

 

El nou edifici de l’Escola Angeleta Ferrer ocuparà uns terrenys municipals de 6.775 m² entre els carrers de Lepant i de Cosme Churruca. La fàbrica de paper Can Fàbregas és un edifici de propietat municipal catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró i amb un nivell de protecció A referit a façanes, volumetria i estructura general. El projecte de l’escola preveu integrar així mateix dins l’equipament la xemeneia de Ca l’Arenas, element protegit de l’antiga fàbrica.

 

Com a treballs previs a la construcció del centre, l’Ajuntament va dur a terme durant l’estiu treballs d’estabilització i reparació de la xemeneia, ha retirat l’antiga bàscula que hi havia a l’edifici, ha anul·lat el soterrani existent reomplint-lo amb sauló, i ha fet adequació de terres en el solar. La planta sotacoberta de Can Fàbregas no formarà part de l’Escola Angeleta Ferrer, motiu pel qual el projecte del centre educatiu no contempla la seva adequació. Tot i que el seu ús concret encara no està definit, l’Ajuntament preveu utilitzar-la en el futur com a equipament públic amb un accés independent de l’escola.