Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat comença els treballs previs per millorar els accessos de la C-32 a Mataró

Escoltar

La Generalitat comença els treballs previs per millorar els accessos de la C-32 a Mataró

Les primeres afectacions al trànsit es produeixen aquest mes

La Generalitat de Catalunya ha iniciat els treballs previs del projecte de remodelació de l’accés de la C-32 a Mataró Oest i la connexió amb la C-60 a l’alçada del Sorrall. Les empreses adjudicatàries de les obres, que executa la concessionària de l’autopista, Invicat, han començat a fer cales i moviments de terres, i estan acumulant el material i vehicles necessaris per dur a terme l’actuació.

 

Els treballs previs s’executaran entre els mesos de juny i setembre. Una de les primeres afectacions al trànsit serà, en les properes setmanes, el tall de circulació de la Via Europa a l’alçada del carrer de Finlàndia (davant Decathlon) per fer les desviacions de serveis. Per minimitzar l’afectació es farà en diumenge, quan el volum de trànsit és una tercera part inferior al d’un dia laboral.

 

A partir del mes d’octubre es produiran les afectacions al trànsit més importants, ja que les obres comportaran, entre altres, la remodelació íntegra de la plaça de França, que serà travessada per sota per un nou vial. Es preveu que mentre durin els treballs en aquest punt dues rotondes provisionals distribueixin el trànsit. En els propers dies, l’escultura Matarona, de Jordi Cuyàs i Jaume Simon, es desmuntarà i s’emmagatzemarà fins que pugui tornar a ser reubicada a la plaça de França un cop reformada.

 

Es constituirà una comissió especial, amb participació de l’Ajuntament, per fer el seguiment de les obres.

 

 

Les obres projectades

 

Les obres, que al març van sortir a licitació per un import de 10,5 MEUR (sense IVA), abasten els accessos 99 (enllaç amb la C-60) i 100 (Mataró Oest). La remodelació de l’enllaç amb la C-60 (carretera d’Argentona a Granollers) permetrà millorar l’accés al centre de Mataró des de l’autopista C-32, i l’actuació a Mataró Oest té com a objectiu descongestionar aquest punt, que dóna accés a l’Hospital de Mataró i al centre comercial Mataró Parc.