Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jutgessa obre diligències contra l’exgerent de PUMSA per aclarir l’adjudicació d’un pis de protecció oficial al seu fill

Escoltar

La jutgessa obre diligències contra l’exgerent de PUMSA per aclarir l’adjudicació d’un pis de protecció oficial al seu fill

L’Ajuntament es personarà com a acusació particular

La titular del jutjat d’instrucció número 4 de Mataró ha obert diligències prèvies per investigar un presumpte delicte de prevaricació arran de l’adjudicació per part de l’exgerent de l’empresa municipal PUMSA, César Fernández, d’un pis de protecció oficial de lloguer al seu fill.

 

El govern municipal ha informat avui a la Junta de Portaveus de la decisió judicial, i s’ha anunciat la voluntat de l’Ajuntament de personar-se a la causa com a acusació particular.

 

El contracte de lloguer es va formalitzar el 18 de novembre de 2013, dos mesos abans que el Consell d’Administració de PUMSA procedís a cessar l’exgerent del seu càrrec.

 

L’Ajuntament va posar el cas en coneixement de la Fiscalia el passat novembre, després que un informe del secretari municipal confirmés que el fill de l’exgerent no constava en cap dels registres de sol·licitants d’habitatges protegits i que, en qualsevol cas, César Fernández “tenia l’obligació d’abstenir-se” en l’adjudicació del contracte de lloguer.

 

Arran dels fets comunicats per l’Ajuntament, el fiscal va interposar denúncia davant el Jutjat de Guàrdia de Mataró el 24 de novembre. Al seu escrit, destaca que l’adjudicatari del pis “no constava en el moment de l’adjudicació ni al registre de sol·licitants d’habitatges públics de Mataró ni a l’homòleg gestionat per la Generalitat de Catalunya, requisit essencial perquè l’adjudicació es porti a terme”.

 

Així mateix, el fiscal recull que la Llei 30/92 de règim jurídic de les Administracions Públiques i procediment administratiu comú preveu com a “un dels motius d’abstenció per intervenir en el procediment administratiu” tenir parentesc de consanguinitat dins del quart grau amb qualsevol dels interessats. En aquest sentit, el fiscal considera que l’exgerent podria haver incorregut en un delicte de prevaricació, segons l’article 404 del Codi Penal.

 

Entre altres diligències, a l’acta d’incoació, que té data de 24 de gener, el jutjat demana a l’Ajuntament l’expedient d’adjudicació del pis al fill de l’exgerent, així com informació sobre el càrrec i funcions desenvolupats per César Fernández.