Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La menor incidència de meduses i les accions preventives caracteritzen fins ara la temporada de bany a Mataró

Escoltar

La menor incidència de meduses i les accions preventives caracteritzen fins ara la temporada de bany a Mataró

L’alcalde visita els efectius de Creu Roja destinats al servei vigilància i salvament de les platges

L’alcalde, David Bote, i la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, han visitat aquest matí els efectius de Creu Roja que realitzen el servei de vigilància i salvament de les platges de Mataró, als quals han agraït l’esforç i dedicació per garantir que el litoral mataroní sigui segur per als banyistes. Els ha acompanyat en la visita el coordinador de Creu Roja, Santi de Arcos.

 

Creu Roja realitza a Mataró el servei de vigilància i salvament de les platges per encàrrec municipal, mitjançant el conveni de col·laboració que l’entitat signa amb l’Ajuntament. Aquest any, el servei compta amb 24 treballadors en plantilla i 12 voluntaris.

 

 

Vigilància fins al 13 de setembre

 

Les platges de Mataró tindran socorristes fins al 13 de setembre. Durant la temporada alta, del 20 de juny al 30 d’agost, el servei es presta en horari de 10 a 19 h. En temporada mitja –del 16 de maig al 14 de juny i els dies 5, 6, 11, 12 i 13 de setembre–, es presta només els caps de setmana i festius en horari de 10 a 18 h.

 

Es disposa de 3 punts d’assistència sanitària (platges de Ponent, Varador i Callao), 2 torres de vigilància, una a la platja del Varador i l’altra a la platja del Callao, 3 cadires de vigilància (2 a Varador i 1 a Callao) i 1 mòdul d’intervenció immediata a Sant Simó. Totes les platges tenen banderes informatives sobre l’estat de la mar i sistema de megafonia.

 

 

Platja adaptada

 

Les platges de Mataró disposen de servei de bany adaptat que funciona a requeriment de les persones amb problemes de mobilitat.

 

La platja del Varador està dotada amb una cadira amfíbia, que facilita el bany assistit, i també té un servei de préstec de crosses que floten a l’aigua. El material ha estat cedit per Fundación ONCE i Creu Roja.

 

Els dos serveis poden ser requerits als socorristes.

 

 

Més prevenció, menys assistències

 

Segons dades provisionals, la temporada de bany a Mataró està sent similar a estius anteriors, tot i que destaca una davallada de les assistències respecte al 2014: fins al 2 d’agost s’han fet 199 assistències, mentre que durant tota la temporada 2014 n’hi va haver 566.

 

Aquestes dades es justifiquen per la menor incidència dels bancs de meduses i per l’augment de les accions preventives per part dels socorristes: ja han dut a terme 8.853 mesures preventives, davant de les 12.747 que van desenvolupar durant tot l’estiu passat. Un altre indicatiu de l’augment de la prevenció és que a principis d’agost ja s’havien lliurat 389 polseres identificatives a menors d’edat, quan tot l’estiu passat se’n van donar 381.

 

S’han fet 4 rescats i 6 evacuacions fins al 2 d’agost, xifres que també se situen dins la normalitat pel que fa a l’estadística d’anys anteriors.