Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mitja Marató Ciutat de Mataró canvia el recorregut

Escoltar

La Mitja Marató Ciutat de Mataró canvia el recorregut

La Marató Escolar tindrà lloc el dissabte 5 de desembre a partir de les 17 h



El regidor d’Esports, Josep M. Font; el director de la prova i gerent de l’empresa Gesport, Manuel Vicente; i l’assessor de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Joan Morell, han presentat avui en roda de premsa la 18a Mitja Marató Ciutat de Mataró Gran Premi Diputació i la 22a Marató Escolar que se celebraran, respectivament, el proper diumenge 6 de desembre i dissabte 5. També hi han estat presents l’atleta guanyadora de les darreres edicions, Hasna Bahom (que tindrà el dorsal número 1), i els representants dels clubs atlètics locals.


 

Aquesta és la segona edició de la prova que està organitzada i gestionada per l’empresa de gestió integral d’esdeveniments esportius Gesport amb l’objectiu de donar-li un nou impuls, fer-la créixer i millorar-ne la seva difusió. Així, l’any passat es va aconseguir un augment dels participants en la curs (en van ser 2.700) i millores en altres aspectes com la difusió, l’organització i serveis complementaris, entre d’altres.

 

La 18a Mitja Marató Ciutat de Mataró Gran Premi Diputació presenta diferents novetats:

 

. Canvi en el circuit: el nou traçat dissenyat és més atractiu i ràpid. En aquesta edició el recorregut passa per Cerdanyola (l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch) i per la carretera d’Argentona. També hi haurà una nova zona de sortida i arribada de la prova al Camí de la Geganta i tots els serveis de recollida de dorsals (que tindran codi QR perquè durant la cursa es pugui fer un seguiment del corredor) i entrega de premis i obsequis se situaran en el Nou Parc Central.

 

. Més participació: el passat 15 de setembre va començar el període d’inscripcions i es tancarà demà dimecres a les 21 h. L’objectiu d’aquesta edició és superar els 3.000 inscrits (s’han ofert fins a 3.500 dorsals).

 

. Fira del Corredor: la fira canvia d’ubicació i s’instal·larà el dissabte dia 5, de 16 a 20.30 h a l’Espai Firal del Parc Central, al costat de l’Oficina de Fires.

 

Pel que fa a la prova, hi haurà calaixos de sortida segons marca pròpia amb sortida cada 3 minuts. Una altra particularitat és que hi haurà 10 llebres per ajudar a seguir el ritme.

 

La Mitja Marató s’iniciarà al Camí de la Geganta a les 10 h. La Mitja, que té un recorregut de 21,097 km i està homologat per la Federació Catalana d'Atletisme (FCA), és puntuable per a la Challenge de Mitges Maratons – Gran Premi Diputació de Barcelona.

 

Una peça imprescindible en l’organització i en el bon desenvolupament de les proves és el col·lectiu de voluntaris. En aquesta edició hi participen Voluntaris per al Futur de Mataró juntament amb voluntaris dels clubs i voluntaris que s’han inscrit en la campanya promoguda per l’empresa Gesport.

 

La Mitja Marató està organitzada per la Direcció d’Esports mitjançant Gesport conjuntament amb el Centre Atlètic Laietània, el Grup d’Atletisme Lluïsos Mataró, Grup Maratonià Mataró i la Colla Maimakansu amb el suport de la Diputació de Barcelona. La cursa està patrocinada per Procter&Gamble i compta amb una trentena més de patrocinadors i col·laboradors com Voluntaris per al Futur.

 

 

22a Marató Escolar

 

Pel que fa a la Marató Escolar, aquesta tindrà lloc el dissabte 5 de desembre al Nou Parc Central. Aquesta cursa no competitiva va adreçada als alumnes d’entre 6 i 16 anys de les escoles.

 

La sortida es farà per categories a partir de les 17 h i fins a les 18 h en què hi haurà 4 curses des de 1r de primària fins a 4t d’ESO amb curses de 500 a 1.000 m segons l’edat.

 

A la cursa escolar hi podran participar fins a 1.500 esportistes i en aquests moments ja n’hi ha 1.400. Les inscripcions s’han fet majoritàriament a través dels centres d’ensenyament però hi ha 300 places obertes a les quals s’hi pot inscriure per Internet. Els participants seran obsequiats amb productes dels col·laboradors de la cursa i regals de la Fira de Nadal del Nou Parc Central gràcies a l’acord de col·laboració amb l’entitat comercial Bulevards de Mataró.

 

 

Afectacions al trànsit



Les afectacions al trànsit que provocarà la 18a Mitja Marató Ciutat de Mataró Gran Premi Diputació són les següents:

 

. A partir de les 7.30 h es tallarà el trànsit al Camí de la Geganta, entre la plaça d’Espanya i la pl. de Granollers.

 

. De les 7.30 h a les 13.30 h quedarà tallada al trànsit la carretera N-II entre la Porta Laietana i la rotonda de l’Experience (Km 649,6). No es podrà sortir ni entrar de l’aparcament de l’estació de ferrocarril.

 

. A les 9.30 h quedarà tallat tot el recorregut, fins que passi la cursa.