Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova campanya de Nadal descobreix els personatges nadalencs gaudint de la ciutat

Escoltar

La nova campanya de Nadal descobreix els personatges nadalencs gaudint de la ciutat

La Fira de Pessebres i Ornaments s’inaugura el dissabte 28 de novembre

L’Ajuntament de Mataró presenta enguany una nova campanya de promoció de ciutat dedicada a les Festes de Nadal: “Descobreix el Nadal a Mataró”. Després de tres anys protagonitzada pels Assessors d’Il·lusions, aquest any són els mateixos personatges del Nadal els que promocionen la ciutat i les activitats que ofereix.


 

Així, en aquesta nova campanya promocional, Mataró es converteix en l’escenari mateix del Nadal escollit per alguns dels personatges nadalencs per comprar, menjar o gaudir. Als anuncis de premsa i a les marquesines del carrer es podrà veure el caganer comprant a la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal; els pastors Jonàs i Mataties triant el millor pollastre del mercat; els Reis d’Orient gaudint d’un bon àpat en un restaurant; els angelets buscant un bonic vestit de festa; i personatges d’Els Pastorets preparant-se per patinar a la pista de gel de l’Espai Firal del Parc Central.

 

Entre el 28 de novembre i el 10 de gener la capital del Maresme organitza un gran ventall d’activitats per a tots els públics, que han estat recollides en una guia, de la qual se n’editaran 50.000 exemplars en paper, i també es podrà consultar en un minisite accessible a través de mataro.cat i vineamataro.cat. La publicació es repartirà bustiada a 35.000 llars i la resta estarà a disposició de tothom a les oficines d’atenció ciutadana i a l’Oficina de Turisme.

 

El programa recull activitats organitzades per l’Ajuntament i associacions i entitats de la ciutat i s’hi pot trobar des de tallers de la fira de pessebres, visites guiades, parcs d’atraccions infantils, activitats diverses relacionats amb el Nadal, exposicions, circ, cinema, música, balls, contes, jocs i esport fins a les representacions d’Els Pastorets i la informació referent a l’arribada dels Missatgers Reials, la recollida de cartes i la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient.

 

Una de les novetats a destacar d’aquest any és la pista de gel, que s’instal·larà a l’Espai Firal del Parc Central del 4 de desembre (*) al 10 de gener, de 720 m2 coberta promoguda per Bulevards de Mataró.

 

“Descobreix el Nadal a Mataró” s’emmarca en la campanya genèrica de promoció de ciutat “Mataró, quina descoberta!” que va sortir al carrer el passat mes de juny. La campanya està dissenyada per l’agència E2S per encàrrec de l’Ajuntament.

 

La campanya de Nadal és una de les més important per a la captació de visitants forans i per això també preveu, com a element de promoció de la ciutat, suports adreçats a turistes nacionals i internacionals que es canalitzen a través del minisite visitmataro.cat, les oficines de turisme catalanes, els hotels del Maresme Nord i l’aeroport de Girona, entre d’altres.

 

 

Fira de Pessebres i Ornaments de Mataró

 

La primera cita del programa de Nadal és la tradicional Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal. Des d’aquest dissabte 28 de novembre i fins al 23 de desembre la fira estarà instal·lada a la plaça de Santa Anna.

 

La mostra, que està organitzada per la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, tindrà 31 parades de productes nadalencs (26) i alimentaris típics (5).Aquesta fira anual ha esdevingut un referent en l’inici del Nadal i està considerada la segona d'aquestes característiques de Catalunya, tant pel seu emplaçament com per la qualitat dels seus productes, convertint-se en un pol d’atracció de visitants d’altres municipis catalans i fins i tot francesos.

 

L’horari d’obertura és de 10 a 13.30 h i de 16.30 a 21 h de dilluns a diumenge, existint la possibilitat de què els expositors que ho desitgin mantinguin l’activitat comercial de forma ininterrompuda de 10 a 21 h.

 

Un dels elements més característics és l’arbre de Nadal, que està patrocinat per Mataró Bus. Es tracta d’un arbre de fusta de més de 8 m, que va ser creat l’any passat pel dissenyador mataroní Jordi Bonnemaison i que aquest any es reutilitzarà amb la novetat que aquest any estarà més il·luminat.

 

Als peus de l’arbre s’hi podrà trobar com sempre el tió gegant que lluirà la bufanda gegant que van teixir els nens que van passar per l’espai tèxtil de la Fira de Tardor que ha tingut lloc aquest mes de novembre.

 

 

Activitats de dinamització i novetats

 

A més de les parades de venda, també hi haurà una carpa on s’hi faran les activitats de dinamització organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats i empreses de la ciutat i que estarà oberta els dimarts, dijous, festius i caps de setmana.

 

A la plaça s’hi instal·larà per primera vegada un photocall de Nadal Vineamataro que animarà als visitants a fer-se una foto amb els amics, la família i els personatges del pessebre. Per això, hi haurà un bagul amb complements de les figures més característiques com el dimoni, els àngels, els pastors i els reis, que convidaran a petits i grans a vestir-se dels seus personatges preferits del pessebre i fer-se una foto ben divertida per compartir a les xarxes.

 

I també, com a novetat, a les parades de la fira s’hi podrà comprar una ampolla de cava commemorativa de la mostra. La iniciativa està impulsada per l’Associació d’expositors de la Fira de Nadal. 

 

(*) Per raons d'organització està previst que la pista de gel entri en funcionament a partir de dilluns 7 de desembre