Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova exposició de Can Palauet convida 7 artistes a reflexionar sobre la il·lusió i “El desig de creure”

Escoltar

La nova exposició de Can Palauet convida 7 artistes a reflexionar sobre la il·lusió i “El desig de creure”

La mostra es complementa amb un recull d’articles de Juguetes Borrás



La nova proposta expositiva del M|A|C, “El desig de creure”, s’inaugura avui divendres 18 de desembre, a les 19.30 h, a les sales d’exposicions de Can Palauet. La mostra està comissariada per Cèlia del Diego i planteja analitzar les circumstàncies que envolten la producció d’il·lusions a partir de l’obra de 7 artistes contemporanis. Aquesta exposició es complementa amb un recull d’articles de l’empresa d’origen mataroní Juguetes Borrás.


 

Cèlia del Diego presenta l’exposició com un recorregut per les diferents sales de Can Palauet per descobrir les peces dels 7 protagonistes que adopten formes diferents com ara vídeoprojeccions, fotografies, projeccions de frases amb làser i també una perfomance.

 

Lúa Coderch, Enric Farrés, Jordi Ferreiro, Christian Jankowski, Julia Montilla, Dani Montlleó i Joâo Onofre són els artistes que reflexionen sobre el fet de veure i creure a través de peces i instal·lacions que utilitzen recursos com la prestidigitació, l’endevinació, l’aparacionisme, la tecnologia o la ciència. Algunes de les peces han estat creades per a l’ocasió i d’altres arriben procedents de galeries internacionals.

 

Dos dels artistes que formen part de l’exposició han creat la seva peça a partir de trobades amb la família Borrás. El mataroní Dani Montlleó ha fet un greal retallable en al·lusió a l’element que fan servir els mags i que forma part de la històrica caixa de màgia de Juguetes Borrás. Per la seva banda, Enric Farrés parteix del frare de Borrás per crear un prototipus similar que reacciona amb el temps climatològic de l’espai expositiu i posa el focus en la mirada del personatge com a metàfora de la seva captació d’atenció.

 

En aquesta exposició, que s’allargarà fins al 28 de febrer, les activitats complementàries tenen un paper molt destacat. Els dies 28, 29 i 30 de desembre es farà el “Taller familiar. Entre l’art i la màgia” adreçat a nens i nenes entre 5 i 13 anys al M|A|C Espai on es podrà veure també l’exposició “Entre l’art i la màgia” amb diferents elements de Juguetes Borrás provinents de donacions de particulars i del fons del Museu de Mataró. Es mostrarà una col·lecció amb 11 frares, un dels elements més característics de Borrrás i que va crear a Mataró Agapito Borrás També hi haurà pòsters amb les imatges del zoòtrop, caixes de màgia i diferents jocs que ja formen part de la història de moltes llars.

 

Ja durant el 2016 hi haurà tres sessions per aproximar el visitant a la mostra des de diferents punts de vista: des de l’antropologia amb l’antropòleg Manuel Delgado (16 de gener), des de la màgia amb l’il·lusionista Hausson (31 de gener) i des de l’espiritualitat amb la periodista especialista en religió Eulàlia Tort (14 de febrer). La cita mensual amb el cicle de cinema en VO al Foment Mataroní anirà relacionada amb l’exposició amb la projecció del film de Woody Allen “Magia a la luz de la luna” (21 de gener). La darrera activitat serà la presentació de la peça “El temps és or” de l’artista Enric Farrés, acompanyat del filòsof Josep Maria Esquirol.

 

De l’11 de gener al 26 de febrer hi haurà un servei educatiu destinat a alumnes de P5, primària, ESO i batxillerat en el qual l’artista Cori Mercadé farà reflexionar als alumnes al voltant de l’art, la màgia i la importància de la subjectivitat.