Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova temporada de teatre al Monumental proposa “històries de pel·lícula"

Escoltar

La nova temporada de teatre al Monumental proposa “històries de pel·lícula"

Del 30 de gener a l’1 de maig es podran veure 6 dels èxits teatrals de l’escena catalana



El dia 30 de gener començarà la nova temporada estable de teatre al Teatre Monumental amb alguns dels grans espectacles de la cartellera catalana. El títol d’enguany és “Històries de pel·lícula” per la relació que tenen totes les propostes amb el setè art. La programació, que s’allargarà fins a l’1 de maig, presenta 5 espectacles de teatre i 1 de dansa amb Clara Segura, Josep Maria Flotats (que farà doblet), Julio Manrique, Cesc Gelabert i Andreu Benito, entre els protagonistes.


 

L’espectacle inicial serà una de les grans comèdies dels darrers anys, “Marits i mullers” (30 de gener a les 21 h), basat en el guió de Woody Allen. Àlex Rigola dirigeix un repartiment format per Andreu Benito, Joan Carreras, Mònica Glaenzel, Sandra Monclús, Mar Ulldemolins i Lluís Villanueva, que exemplifiquen un relat cru i obscè de les relacions de parella. 

 

El 13 de febrer a les 21 h tornarà a Mataró un altre dels directors de referència del teatre català, Oriol Broggi, amb la versió teatral del film “Una giornata particolare” d’Ettore Scola i Ruggero Maccari. Clara Segura i Pablo Derqui es posen al paper dels personatges que interpretaven Sophia Loren i Marcello Mastroianni per narrar el que es va viure a Roma l’any 1938, quan la ciutat es preparava per rebre la visita d’Adolf Hitler.

 

El tercer espectacle de la temporada és la proposta escènica sobre el llenguatge i el moviment del futbol a través de la dansa que signen Cesc Gelabert i Lídia Azzopardi (27 de febrer a les 21 h). A “Foot-ball” un equip de ballarins juga a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.

 

Un altre experiment que barreja la dansa, la música i el text és “Només són dones”, dirigit per Carme Portaceli i amb coreografia de Sol Picó. El 13 de març a les 19 h els espectadors del Teatre Monumental podran viure un espectacle contra l’oblit a través de cinc històries entrellaçades sobre els sofriments de milers de dones a les presons de l’Estat espanyol durant la Guerra Civil i, posteriorment, durant el franquisme amb Míriam Iscla, Xaro Campo i Maika Makovski damunt l’escenari.

 

Els dies 1 i 2 d’abril a les 21 h serà el torn de veure la nova proposta teatral de Josep Maria Flotats, “Ser-ho o no”, escrita per Jean-Claude Grumberg. Flotats dirigeix i interpreta, juntament amb Arnau Puig, aquesta comèdia que narra la història de dos veïns que es troben sovint al replà de l’escala i un dia un descobreix per Internet que l’altre és jueu.

 

La temporada es clourà l’1 de maig amb un espectacle pendent d’estrena, el “Don Joan” de Molière que dirigeix David Selvas. Julio Manrique protagonitza aquesta adaptació actualitzada del personatge més seductor, infidel i vividor de la literatura universal al costat de Manel Sans, Anna Azcona, Cristina Genebat, Javier Beltrán i Nausicaa Bonnín.

 

El preu dels abonaments pels 6 espectacles és de 85,20 € a la platea i de 70,20 € a l’amfiteatre i representa un 40 % de descompte sobre el preu total. Els nous abonaments es poden adquirir des del 21 de desembre, mentre que el dia 12 de gener del 2016 es començaran a vendre les entrades individuals per a cada espectacle a través del web entradesculturamataro.cat i a les oficines de Cultura (carrer de Sant Josep, 9).