Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova temporada del Fet a Mataró presenta 12 espectacles multidisciplinars

Escoltar

La nova temporada del Fet a Mataró presenta 12 espectacles multidisciplinars

La “Medea” d’Esteve Albert, dirigida per Carles Maicas, és un dels plats forts del cicle

Aquest dissabte comença una nova temporada del cicle Fet a Mataró, que fins al 29 de juliol mostrarà estrenes o processos de treball d’obres creades a Mataró i en ocasions amb representació mataronina. En la present temporada es podran veure 12 espectacles amb una gran varietat d’estils escènics que van del teatre clàssic al circ, passant per la dansa, la poesia, els titelles i les videoprojeccions. 5 d’aquests espectacles formen part també de la celebració dels 30 anys de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.


 

El Centre de Creació d’Arts Escèniques de Can Cassol esdevindrà de nou l’espai principal de creativitat i de mostra davant el públic del cicle que el dia 31 de gener ja oferirà l’assaig obert del nou espectacle del Jove Ballet de Catalunya, “Alícia”. Un dels plats forts del cicle és la “Medea” d’Esteve Albert, versió de la tragèdia clàssica d’Eurípides dirigida per Carles Maicas, que es podrà veure els dies 6, 7 i 8 de febrer. Aquest espectacle és una producció de la Sala Cabanyes i se suma al tram final de la commemoració del centenari del naixement d’Esteve Albert, polifacètic i activista cultural que va impulsar iniciatives de tota mena a Mataró.

 

El mes de març es podran veure els treballs en procés de dos espectacles ben diferents. Per una banda, “Alone. Història d’un nàufrag”, circ a càrrec de la companyia Sebas (1 de març). Per l’altra, “Notas de amor” (22 de març), un espectacle de poesia i dansa per commemorar el 25è aniversari de la mort de Jaime Gil de Biedma a càrrec de Gisela Riba i Sandra Sàrrias.

 

El mes de juny començarà amb el nou projecte del director mataroní Moisès Maicas que es farà dins la perruqueria Aka Perruquers. Anna Alarcón interpretarà els dies 4, 5 i 6 de juny el text punyent escrit per Sarah Kane “La psicosi de les 4.48”.

 

També el mes de juny, el 24, es podrà veure “Galop”, un espectacle creat especialment per al cicle Fet a Mataró amb el ballarí mataroní resident a França, Aniol Busquets. Acompanyat d’Stefane Despax, Busquets presenta una confrontació entre les arts escèniques i les arts plàstiques, un thriller inspirat en el cinema i la literatura fantàstica. El M|A|C col·labora en aquest projecte.

 

Fet a Mataró s’acabarà el 29 de juliol amb l’assaig obert del nou projecte artístic de Toni Jodar, “Tendències actuals de la dansa”. Acompanyat de Bddansa, Jodar parla de la dansa actual i dels llenguatges que s’utilitzen a l’escena contemporània.

 

 

30 anys de l’Aula de Teatre

 

El cicle Fet a Mataró celebra enguany el 30è aniversari de l’Aula de Teatre. Del 17 al 26 d’abril es podran veure a Can Gassol 5 espectacles creats per exalumnes de l’Aula de Teatre que després de passar per un dels centres educatius en arts escèniques més destacats del país s’han professionalitzat.

 

El mini cicle començarà amb el “Cabaret diabòlic” de Beth Escudé i Jèssica Pérez i també oferirà el circ de Jordi Mas, una versió de la shakesperiana “Somni d’una nit d’estiu” amb Xavier Alomà, l’estrena d’“Una llibertat deliciosa” de Ruda Teatre i la versió titellaire de “L’avar” amb Miquel Nevado.

 

Tant les entrades de pagament com les invitacions de tots els espectacles es poden adquirir a les oficines de la Direcció de Cultura de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.