Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Passada i el Castell de Focs protagonitzen la tarda i la nit del dia gran de Les Santes

Escoltar

La Passada i el Castell de Focs protagonitzen la tarda i la nit del dia gran de Les Santes

L’espectacle pirotècnic durarà uns 20 minuts i cremarà 837 quilos de material

El dia gran de Les Santes, onomàstica de les patrones de Mataró, Santa Juliana i Santa Semproniana, té tres actes protagonistes. El matí està marcat per la Missa de les Santes i el conjunt d’actes relacionats que la precedeixen i li posen fi, mentre que al programa de la tarda i la nit destaquen La Passada, la cercavila més important de Les Santes, i el Castell de Focs, l’acte més multitudinari de la Festa Major.

 

La Passada sortirà avui a les 18 h des de l’Ajuntament. La cercavila, que té origen en l’antiga processó religiosa, aplegarà totes les comparses institucionals i d’altres elements festius i culturals de la ciutat, juntament amb les autoritats municipals.

 

En concret, hi participen: les Diablesses i els Tabalers do Maresme, la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers, el Dragalió, el Drac i els seus tabalers, els nans, els flabiolaires i la Família Robafaves, l’Àliga i els Ministrils, l’Herald, les Trampes, els Macers, les autoritats del consistori i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, la Colla Castellera Capgrossos, els Cavallets de Mataró i, enguany amb motiu dels seus 25è aniversari, els Gegants d’Iluro.

 

El recorregut serà La Riera, carrer d’Argentona, El Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Montserrat, La Rambla, plaça de Santa Anna i tornada cap a La Riera. En diferents punts del trajecte (La Riera amb carrer d’Argentona, El Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Montserrat amb La Rambla, La Rambla, plaça de Santa Anna amb La Riera) està prevista la construcció de pilars i castells per part dels Capgrossos de Mataró. En arribar a l’Ajuntament tindran lloc els balls i les dormides de les figures.

 

 

Pirotècnia valenciana

 

A la nit, un any més serà el torn del Castell de Focs des de la platja i el passeig Marítim, l’acte que aplega més públic durant Les Santes i que començarà a les 23 h. Els experts valencians de Pirotècnica Tomás, tot un clàssic a la Festa Major de Mataró, oferiran un espectacle visual sonor caracteritzat pels constants canvis de ritme. Es cremaran 837 quilos de material pirotècnic i l’espectacle durarà uns 20 minuts.

 

Acabats els focs, el públic té dues bones raons per seguir a la platja: al passeig del Callao hi haurà el concert La Rumba té molt poder, que enfrontarà la tradició i el futur de la rumba catalana (Achilifunk Sound System, Mataró Rumba All Stars, Los Manolos, Gertrudis, Joan Garriga, Peret Reyes, Ai, Ai, Ai, Ximenis, Carles Belda, Johny Tarradellas, l’Oncle Salazar i La Payoya); i a l’escenari del Port de Mataró es donaran el relleu Germà Negre, Els Catarres i el Dj David Oleart.