Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Piscina Municipal acull el Campionat Escolar de Natació per a persones amb discapacitat intel·lectual

Escoltar

La Piscina Municipal acull el Campionat Escolar de Natació per a persones amb discapacitat intel·lectual

Hi participaran més de 100 joves provinents de 6 centres de Catalunya



El Campionat Escolar de Natació per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Federació ACELL – Special Olympics Catalunya es faran a la Piscina Municipal (avinguda del Velòdrom, 25). La trobada tindrà lloc el demà dijous 15 de gener a partir de les 11.30 h i comptaran amb la participació de més de 100 esportistes provinents de 6 centres de Catalunya.


 

El campionat està destinat a joves esportistes amb discapacitat intel∙lectual en edat escolar (de 8 a 20 anys). La voluntat és que els joves es motivin a entrenar i adquirir els hàbits de l’exercici físic des de ben menuts. A més, segons la filosofia de Special Olympics no només es vol fomentar la pràctica esportiva sinó que també que els esportistes aprenguin els valors socials, d’amistat i companyonia. Esdeveniments esportius com aquests són per a tots ells una injecció d’autoestima. Inicialment, des de fa més de 20 anys, les jornades escolars eren de bàsquet i futbol i més endavant ja es va impulsar l’atletisme i natació.

 

Les proves en què competiran, en categoria masculina i femenina, són 50 m i 25 m crol, 25 m lliures sense estil i 25 m flotació, totes les sèries estan adaptades segons els nivells dels esportistes.

 

Els més de 100 esportistes provenen de les següents escoles: CEE Les Aigües de Mataró; Club Alba de Tàrrega; CEE Ramon Suriñach de Ripoll; Club Crespi-Esport de Terrassa; Club Moragas/Fundació Ampans de Manresa i CEE Montserrat Montero de Granollers.

 

Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL promouen l’esport entre les persones amb discapacitat intel∙lectual durant tot l’any a través de competicions i trofeus regulars. L’esport és entès com una eina d’inclusió social i de millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel∙lectual.